Kyllingstad krever general-forsamling i Noreco

Oljeservicegründer Ståle Kyllingstad ønsker nytt styre i Noreco, et selskap han tidligere har kalt «mitt største tapsprosjekt».

VIL HA NYTT STYRE: IKM Industri Invest, her representert ved IKM-gründer Ståle Kyllingstad, har bedt om ny generalforsamling i Noreco.
Publisert: Publisert:

I en børsmelding onsdag morgen melder olejmyggen Norwegian Energy Company (Noreco) at de har mottatt en anmodning om avholdelse av ekstraordinær generalforsamling fra aksjonæren IKM Industri-Invest AS.

Ønsket er behandling av styrevalg og valg av medlemmer til Norecos nominasjonskomite.

IKM Industri-Invest sorterer under IKM-gruppen, bygd opp fra scratch av sivilingeniør Ståle Kyllingstad fra Jæren, og som med årene har blitt en av norsk oljeindustris tyngre aktører.

Kriserammet

Før jul sa imidlertid Kyllingstad til Dagens Næringsliv at investeringene i Noreco er hans «største tapsprosjekt» noensinne, og at han selv anslår å ha tapt mellom 200 og 300 millioner kroner på selskapet.

- Noreco er et oljeselskap som har funnet for lite olje og hatt for høy gjeld, sa han den gangen.

Noreco har i høst blitt omtalt som kriserammet. De fikk frisk kapital etter en mye omtalt emisjon i høst, og har som E24 tidligere har omtalt vært gjennom en omfattende restrukturering.

Forrige tirsdag falt den siste puslespillbiten på plass, da selskapet endelig fikk på plass en avtale med skattemyndighetene.

Kaller inn

Noreco startet i 2005, har virksomhet i Norge, Danmark og Storbritannia, og har rundt 70 ansatte.

Nå ønsker altså Kyllingstad-kontrollerte IKM nytt styre. IKM har ifølge Stavanger Aftenblad en eierandel på 22 prosent etter høstens emisjon. Ifølge avisen er Sabaro Investments (som kontrolleres av investor Erik Henriksen) største aksjonær med 32,9 prosent.

I børsmeldingen i dag skriver Noreco at «innkalling til generalforsamling med agenda vil bli sendt separat til aksjonærer med kjent adresse. Selskapets nominasjonskomite vil bli bedt om å forberede et forslag til sammensetning av styret og nominasjonskomiteen i forkant av generalforsamlingen».

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om