Funcom tjener penger igjen

Med 40 millioner dollar i banken, kan Funcom ferdigutvikle «The Secret World» uten å stresse.

NESTE STORSPILL: Age of Conan ble ikke den suksessen som Funcom håpet på, men snart kommer The Secret World.
Publisert:

Førstekvartalsresultatet til Funcom

OSE

FUNCOM

var positiv lesing for aksjonærene i selskapet. At selskapet har klart å holde på spillerne i "Age of Conan", og en bra lansering i Sør-Korea sørger for det gode resultatet.

- De positive indikasjonene på abonnementstilhørigheten fra januar 2009 har blitt forsterket og blitt styrket de påfølgende månedene for "Age of Conan", sier administrerende direktør Trond Arne Aas i Funcom i kvartalsrapporten.

Driftsinntektene kom på 7,7 millioner dollar, det er i det øverste siktet av hva selskapets egen ledelse trodde på i fjerde kvartal. Selskapet guidet da på inntekter mellom 6-8 millioner dollar.

Full pengebinge

En av årsakene til de høye inntektene, skyldes ikke bare at spillselskapet har klart å holde på abonnentene, men også en solid introduksjon i det sør-koreanske markedet.

Alt dette fører til at situasjonen i Funcom er god, særlig ettersom at selskapet uttaler at de ved kvartalets utgang hadde så mye som 40 millioner dollar i banken. Det betyr at selskapet har en solid kapital de kan bruke når de skal ferdigutvikle sin neste satsning, "The Secret World".

Selskapet opplyser at de ikke trenger å hente inn ekstra kapital i løpet av 2009.

Spår lavere inntekter

Til tross for overraskende høye inntekter i første kvartal, venter selskapet at inntektene vil falle i neste kvartal. Selskapet venter at inntektene vil komme i intervallet 5-7 millioner dollar i neste kvartal.

Selv om selskapet mener spillindustrien lider mindre av finanskrisen enn andre bransjer.

Status i Age of Conan

"Age of Conan" ble aldri den suksessen som spillselskapet håpte på, men utviklingen i første kvartal fikk smilene frem hos ledelsen.

Antall nye spillere per måned har vært høyere i begynnelsen av 2009, enn det var i sluttmånedene i 2008. Funcom kan også rapportere at spillerne i gjennomsnitt spiller lengre.

De gode nyhetene fører til at Funcom vil øke markedsføringen på spillet, for å se om man kan øke inntektene ennå mer.

Følg Funcom på E24 Børs!

Les mer:

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om