Bill Gates har solgt Microsoft-aksjer for 4,8 mrd.

Bill Gates fortsatte denne uken å selge seg ned i selskapet han var med på å grunnlegge på 80-tallet.

TRAPPER IKKE HELT NED: Microsoft-gründer Bill Gates har solgt unna flere aksjer i selskapet. Her er han avbildet med tennisstjernen Roger Federer i Seattle forrige måned, under en veldedighetsmatch for Federers utdanningsstiftelse.

Foto: Ted S. Warren AP
  • Marius Lorentzen
Publisert:,

Microsoft-gründer Bill Gates har denne uken solgt unna åtte millioner Microsoft-aksjer til en verdi av 553 millioner dollar (4,8 milliarder norske kroner etter dagens dollarkurs). Aksjene ble solgt i flere transaksjoner.

Det kommer frem i innsidemeldinger sendt inn til det amerikanske børs- og finanstilsynet (SEC) som E24 har gjennomgått.

I månedsskiftet januar/februar solgte også Gates aksjer. I løpet av noen dager kvittet han seg med aksjer verdt om lag 4,4 milliarder kroner.

Bill Gates har i årevis solgt seg jevnt og trutt ned i Microsoft, ifølge Reuters, som omtalte aksjesalgene hans i 2014. Den gang satt han på 330 millioner aksjer, men nå er dette tallet omtrent halvert.

Ikke lenger største aksjonær

Mens Bill Gates nå eier noen prosenter av Microsoft, eide han hele 49 prosent av selskapet da det ble børsnotert i 1986. Bill Gates har gjennom mange år hatt en langsiktig nedtrappingsplan i sitt engasjement i Microsoft.

Det startet da han overlot jobben som konsernsjef til Steve Ballmer i 2000. I 2014 valgte han å gå av som styreleder. Gjennom disse årene har Gates også solgt seg jevnt og trutt ned i selskapet.

Gates har imidlertid fortsatt en styreplass i selskapet, og fungerer delvis som rådgiver til dagens konsernsjef, Satya Nadella, i tillegg til sitt filantropiske arbeid, ifølge nyhetsbyrået.

Til tross for aksjesalget sitter Gates fortsatt igjen som den nest største private aksjonæren i selskapet, etter tidligere konsernsjef Steve Ballmer.

Ifølge dokumentene sendt inn til SEC, sitter Bill Gates selv igjen med 166,9 millioner aksjer etter de siste salgene denne uken. Disse aksjene er i dag verdt om lag 99 milliarder norske kroner.

Konen Melinda Gates sitter også på en aksjepost på 424.816 aksjer, som er verdt 252 millioner kroner med dagens kurser.

Les også

Kan snart bli verdens rikeste

Les også

Oljefondet eier «for lite» i Google og Apple

Les også

5 x «all time high» på samme kveld

Her kan du lese mer om

  1. Microsoft
  2. Bill Gates

Flere artikler

  1. Bezos nærmer seg Gates' formue

  2. – Hele saken blir bare enda dummere når han nå trekker seg

  3. Amazon-sjefen selger aksjer for 8 milliarder

  4. Annonsørinnhold

  5. Norske Skog-sjefen har sagt opp

  6. Elon Musk rangeres som verdens syvende rikeste