DNO-opptur etter tyrkisk oljeforespørsel

Oljeselskapet er blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs torsdag.

IRAK: Den del til oljeraffineriet er bevoktet av væpnede vakter når det blir fraktet til raffineriet til Kawergosk, 20 kilometer fra Arbil, hovedstaden i den kurdiske regionen i Irak.
Publisert: Publisert:

DNO-aksjen har blitt sendt markert ned så langt i august som en følge av situasjonen i Irak der terroristene i IS (tidligere ISIL) har vunnet frem både mot irakiske styrker og mot de kurdiske styrkene i nord.

Les også

Walmart-nedtur på Wall Street

Her er det potensielt sett mye på spill for DNO, da selskapets viktigste eiendel, Tawke-feltet, ligger i de kurdiske områdene i det nordlige Irak.

Salgshindringer

Det har i dag blitt kjent at Tyrkia ber USA om å fjerne hindringene mot salg av kurdisk olje, for å hjelpe dem med kampen mot IS i Irak, ifølge Financial Times.

Oljeselskapet har en god august-dag på Oslo Børs torsdag, og stiger 8,27 prosent.

Hovedindeksen steg 0,36 prosent til 596 poeng.

Et fat nordsjøolje (brent spot) handles for 103,3 dollar, mens den amerikanske lettoljen omsettes for 96,8 dollar per fat.

DNB Markets har også støttet DNO, og sier at de har tro på oljeselskapet på sikt. De sier at DNO-fallet er en kjøpsmulighet.

E24 BØRS:Følg aksjekursene her

Større styrke

Uroen i Irak har imidlertid ikke lagt seg. IS er i ferd med å bygge opp en større styrke i Qara Tappa, 122 kilometer nord for Bagdad, ifølge NTB.

De sunnimuslimske ekstremistene har de siste par månedene foretatt en dramatisk erobring av store deler av det nordlige Irak og står ikke langt fra hovedstaden Arbil i det selvstyrte kurdiske området.

At de nå bygger seg opp i nærheten av Arbil og Bagdad, tyder på at de føler seg sterkere og satser på å erobre terreng i et område der de ikke har lyktes like bra som ellers.

Flatt i eurosonen

Eurostat har offentliggjort tall som viser at det ikke var noen økonomisk vekst i de 18 eurolandene fra første til andre kvartal i år.

Sammenlignet med for ett år siden er det samlede bruttonasjonalprodukt i eurosonen 0,7 prosent høyere i år.

Statistikken viser at «kriseland», som Spania og Portugal, viser relativt god utvikling, mens de to stor, Tyskland og Frankrike, sliter.

I Frankrike var BNP-veksten på 0,1 prosent fra første til andre kvartal, mens tysk BNP falt med 0,2 prosent.

Slik er situasjonen i Europa:

  • Tyske DAX er opp 0,34 prosent
  • FTSE 100 i London er opp 0,51 prosent
  • CAC 40 i Paris er er opp 0,24 prosent

KongsbergGruppen har i dag presentert sine resultater for andre kvartal. De kunne vise frem en ordrebok på over 21 milliarder, og gode resultater innenfor Maritime og Defense Systems. Oil & Gas Technologies- og Protech Systems-virksomhetene trekker resultatet ned.

Kongsberg Gruppen endte deretter børsdagen med å gå ned 0,36 prosent til 139 kroner.

Les også:

Kongsberg tror på kutte-stopp i forsvarsbudsjetteneSvak tysk etterspørsel tynger EkornesFlatt på Oslo Børs etter skuffende veksttallRekordkvartal for Vizrt- DNO-fallet er en kjøpsmulighetQ-Free med sterke kvartalstall«Nabo-opptur» løfter Veidekke

Publisert: