Krever Uber-rabatt etter skandale

Softbank senker verdsettelsen av Uber med 20 milliarder kroner etter avsløringen om at selskapet har holdt et datainnbrudd skjult for omverdenen.

RABATT: Softbank mener de har krav på rabatt etter at et storstilt dataangrep mot Uber kom frem i lyset. Bildet viser Uber-sjef Dara Khosrowshahi
Publisert: Publisert:

Softbanks storinvestering i Uber kan bli litt annerledes enn det selskapet hadde håpet på da de forhandlet i første runde. Siden den gang har det blitt avslørt at selskapet holdt skjult for omverdenen at de ble utsatt for et storstilt hackerangrep - og at kundedata og data om sjåførene ble stjålet.

Nå begynner prislappen for skandalen å komme ut i lyset. Ifølge Marketwatch krever Softbank en rabatt på 30 prosent for sin storinvestering på til sammen ti milliarder dollar, eller omtrent 81,5 milliarder kroner.

Softbank vil investere en milliard dollar rett i selskapet, mens de vil kjøpe aksjer hos eksisterende investorer for ni milliarder dollar.

Ifølge nettstedet planlegger Softbank å kjøpe minst 14 prosent av aksjene for den summen, noe som verdsetter Uber til 48 milliarder dollar. Det er altså 30 prosent lavere enn den siste kjente verdsettelsen av selskapet på 68 milliarder dollar.

Dermed kan man si at den siste skandalen kan ha kostet selskapet 20 milliarder av selskapsverdien.

Les også

Vil ta Uber på børs

Les også

Datatilsynet mener Taxiforbundet brøt loven i Uber-saken

Les også

Vurderer milliardinvestering i Uber-konkurrent

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om