Romney-kommentar sendte aksje opp 141 prosent - og konkurrentene i fistel

Et utdatert leketøy opplever nå en voldsom renessanse i USA - som følge av én enkelt setning.

POLITISK DRAMA: En kommentar fra Romney-leiren har gitt konkurrentene ny ammunisjon. Samtidig steg aksje fanget i ordspillet 125 prosent.
Publisert:

Hadde du ikke hørt om The Ohio Art Company før du leste denne setningen?

Da er du ikke alene.

For 48 timer siden var det ikke mange personer som hadde hørt om selskapet som tilfeldigvis eier rettighetene til 60-tallsleketøyet Etch A Sketch.

Kommentaren

Men dette endret seg med en kommentar gitt av Mitt Romneys medhjelper Eric Fehrnstrom 21. mars. Han forsøkte å forklare til journalister hvordan Romney planla å bygge opp en ny kampanje for presidentvalget, hvis han skulle bli den republikanske representanten.

- Det blir nesten som med en Etch A Sketch. Man rister den på en måte og starter om igjen, sa Fehrnstrom i referanse til leketøyets funksjon med at alt slettes når det blir ristet.

Hadde Fehrnstrom forstått utfallet av sin leketøy-sammenligning, hadde han nok valgt en annen metafor, med tanke på at Mitt Romney anklages for å nettopp ha en inkonsekvent politikk.

Det var to utfall etter Etch A Sketch-kommentaren.

På den ene side steg The Ohio Art Company-aksjen 141 prosent i onsdagens handel - til det høyeste nivået siden børsnoteringen i 2007.

På den annen side fikk Romneys politiske rivaler Rick Santorum og Newt Gingrich ny politisk ammunisjon mot Romney:

- Å ha en Etch a Sketch som din kampanjemodell, skaper stor tvil om hvor vi er på vei, sa Gingrich i en tale i Louisiana.

Rick Santorum sa at han står «fast på frihetens stener, ikke i sanden til en Etch A Sketch».

Salget til værs

Aksjeoppturen til The Ohio Art Company skjer med god grunn. Selskapet har opplevd et voldsomt salgshopp etter kommentaren.

Store butikkjeder meldte at de opplevde en betydelig oppgang for salget, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

- Vi er stolte av at et av våre produkter rister litt i debatten, sa adm. dir. i The Ohio Art Company til nyhetsbyrået.

Les også:

Publisert: