Lerøy har sopt inn 160 millioner på Marine Harvest

Styreformannen i Marine Harvest tjener godt som Fredriksens våpendrager.

FREDRIKSENS VÅPENDRAGER: Ole-Eirik Lerøy har hittil tjent gode penger som styreformann i John Fredriksen-kontrollerte Marine Harvest.
Publisert: Publisert:

Gjennom sine fire år som styreformann i Marine Harvest, har Ole-Eirik Lerøy blitt rikt belønnet for sitt arbeid, ifølge beregninger fra nettstedet iLaks.

Hovedaksjonær John Fredriksen er kjent for å betale sine nøkkelmedarbeidere godt, og da Lerøy gikk inn i styret i 2009 ga Fredriksen ham en opsjonspakke på 10 millioner kroner.

Disse opsjonene ble cashet inn og benyttet til å investerte 32,5 millioner i Marine Harvest-aksjer. Etter dette har Lerøy vektet seg ytterligere opp, slik at samlet eksponering nå er 41,2 millioner aksjer.

LES OGSÅ: - En ganske klar seier til Fredriksen

I løpet av fireårsperioden har han dermed mottatt 39,1 millioner kroner i utbytte på aksjene og fått en urealisert kursgevinst på rundt 120 millioner kroner. Samlet gir det en gevinst på 160 millioner, ifølge iLaks.

Når iLaks ber Lerøy kommentere regnestykket, svarer han:

- Det er ikke så langt unna. Jeg er busy og har ikke papirene her.

Lerøy har de siste ukene stått i bresjen rundt Marine Harvests varslede bud på konkurrenten Cermaq.

LES OGSÅ: Overrasket men glad

Tirsdag kunne Marine Harvest konstatere at første slag var vunnet, da de under dramatisk en generalforsamling klarte å mobilisere nok Cermaq-aksjonærer til stemme i mot Cermaqs planlagte millionemisjon.

Det er ventet at Marine Harvest legger inn bud på Cermaq i løpet av de nærmeste dagene.

LES MER:

Publisert: