Rec fortsetter oppgangen etter gode tollnyheter

Ny solopptur på Oslo Børs.

STIGER OG STIGER: For tredje dag på rad etter tollnyhetene fra Kina har aksjen i Rec steget. Her er konsernsjef Ole Enger avbildet fra en tidligere anledning.
 • Marius Lorentzen
Publisert:

E24 Børs: Følg markedet her

Solenergiselskapet Rec starter onsdagen som en av vinnerne blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs. Det er nå den tredje dagen på rad at aksjen peker oppover.

E24 skrev mandag at kineserne har latt Rec og et annet selskap slippe en anti-subsidietoll på silisium som produseres i USA. Det ble tatt i mot av markedet som gode nyheter, selv om anti-dumpingtollen fortsatt står ved lag inntil videre.

Aksjen starter opp snaue to prosent fra start.

Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet opp 0,15 prosent, men falt raskt noe tilbake. Oslo Børs ligger nå ned 0,02 prosent til 505,9 poeng.

Venter i spenning

Onsdag kveld klokken åtte norsk tid offentliggjøres resultatene fra rentemøtet i USA. Investorer, økonomer og politikere verden over vil følge nyhetene fra sentralbanken i Washington DC med argusøyne, ettersom det ventes at sentralbanksjef Ben Bernanke vil annonsere at man nå vil trappe ned på støttetiltakene som har vært implementert i lengre tid.

Det var i september i fjor at Federal Reserve annonserte et hjelpepakke hvor sentralbanken kjøper boliglånspapirer i markedet for 85 milliarder dollar i måneden. Sentralbanksjefen har ved flere anledninger sagt at dette vil fortsette frem til han ser en markant bedring i det amerikanske arbeidsmarkedet.

DNB Markets peker i sin morgenrapport på at Federal Reserve neppe vil ødelegge for et sårbart oppsving man har sett i den amerikanske økonomien den siste tiden.

- Derfor er det nesten utenkelig at Fed i dag vil annonsere nedtrapping som overstiger markedets forventninger. Konsensus er at kjøpene skal kuttes fra 85 til 75 milliarder dollar månedlig. Det passer bra med at kjøpene skal avsluttes i løpet av ett års tid, som innebærer at man har åtte møter å fordele nedtrappingen på, skriver meglerhuset.

Slik åpnet hovedindeksene i Europa:

 • OMXS30, Stockholm opp 0,09 prosent
 • OMXC20, København ned 0,19 prosent
 • DAX30, Frankfurt opp 0,17 prosent
 • FTSE100, London opp 0,22 prosent
 • CAC40, Paris opp 0,08 prosent

Oljeprisen peker noe oppover igjen onsdag morgen. Nordsjøoljen har likevel bikket under 110 dollar de siste par dagene etter at krisen i Syria har blitt satt på vent mens USA og Russland enes om hvordan man skal håndtere de kjemiske våpnene til Assad.

Et fat nordsjøolje (Brent spot) handles til 108,2 dollar, opp 0,68 prosent. Et fat amerikansk lettolje (WTI spot) handles til 106,1 dollar, opp 0,62 prosent.

Oppgang for Spetalen

Farmasiselskapet Clavis Pharma opplever en kraftig helomvending onsdag morgen.

Aksjen startet opp over 10 prosent, mens den avsluttet tirsdagen ned 6,18 prosent.

Selskapet som domineres av investor Øystein Stray Spetalen kalte tirsdag inn til en ekstraordinær generalforsamling hvor det skal stemmes over om man skal kjøpe selskapet Aqualis Offshore.

Etter at begge medisinene som Clavis hadde under utvikling feilet i sine testprosesser, kollapset kursen i selskapet. Spetalen har siden kjøpt seg kraftig opp og har villet fusjonere inn Aqualis som han også eier. Aqualis er et olje- og offshore-fokusert ingeniør- og konsulentselskap.

Les også: Her er Spetalens nye børsbaby

Investor og flyarving Per G. Braathen realiserte nylig et milliontap i Clavis Pharma, og har solgt seg ned til en mindre eierandel.

Les også

Virke: - Én av tre innen faghandelen vil bukke underKonkurrent går til sak mot PGSBørsjubel i USA drypper ikke på de fattigste

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børs og marked

Flere artikler

 1. Bayer forlenger fristen i Algeta-tilbudet

 2. Spetalens skattegrep ga nytt Aqualis-rally

 3. Aqualis tatt ut av handelen på Oslo Børs

 4. SAS flyr høyt på børsen ...mens Norwegian går i tailspin

 5. Null skatt for Spetalen-selskap etter oppkjøp