Auda, Northland

Børsras for traderfavoritt etter emisjonsflopp.

TUNG DAG: Oslo Børs faller fra start tirsdag formiddag. Gruveselskapet Northland Resources faller tungt etter å ha kommet med dårlig nytt.
Publisert: Publisert:

Gruveselskapet Northland Resources har mislyktes med sin plan om å hente inn sårt tiltrengt - dog meget overraskende - finansiering til sitt gruveprosjekt. Pengejakten har ridd aksjen som en mare i de siste ukene, og tirsdag morgen kom et foreløpig bunnpunkt, med kansellert emisjon.

Slike nyheter gjør vanligvis ikke underverker for aksjen, og det ble også tilfellet her. Aksjen raser 39 prosent i innledende handel.

Det er også en tung start for markedet generelt. Hovedindeksen på Oslo Børs sendes ned 0,40 prosent til 466,68 poeng.

Les også:

Problemer for Songa

Northland er imidlertid ikke alene om å servere dårlige nyheter til aksjonærene.

Riggselskapet Songa Offshore varslet mandag kveld om den andre forsinkelsen på kort tid for boreriggen «Songa Trym».

Det er en «uventet mekanisk svikt» i utstyr som allerede er installert samt forsinkelser på leveranser av utstyr som gjør at verftet først blir ferdig med arbeidet med riggen i andre halvdel av februar.

Les også:Ny forsinkelse for Songas problemrigg

Inntil nylig var anslaget fra Songa Offshore at riggen skulle være ferdig i slutten av januar. Det var en utsettelse i forhold til et tidligere anslag på at riggen skulle være ferdig i slutten av desember.

Songa Offshore skriver i børsmeldingen at det er vanskelig å gi noen anslag på hva utsettelsen vil bety i form av økte kostnader.

Flat åpning i Europa

De tre store aksjebørsene i Europa ser derimot ut til å håndtere de politiske forviklingene bedre enn Oslo Børs.

Her går det mot en flat børsåpning, tirsdag.

Finansielle veddemål hos engelske bookmakere, «financial spreadbets», indikerer en svak oppgang på 0,1 prosent i London, og uendret start i Paris og Frankfurt.

Ifølge Reuters peker også finanshuset Capital Spread mot Sør-Europa, når det skal forklare hvorfor de siste ukers oppgang nå ser ut til å stoppe opp.

- Den nylige oppgangen i aksjemarkedet får som alltid noen investorer til å se seg rundt for å finne tegn på at de nå skal sikre gevinsten. Gårsdagens rapporter om politisk ustabilitet ser ut til å være et slikt tegn, skriver Capital Spreads.

Også i Asia har finansmarkedene blitt påvirket av den politiske uroen i Sør-Europa. Nikkei-indeksen i Tokyo endte eksempelvis ned 1,9 prosent natt til tirsdag.

Les også: - Euro-uroen er tilbake

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om