Vil hente én milliard:
Børshandelen stoppet

Sevan Drilling planlegger å hente inn 987 millioner kroner i en ny emisjon.

ÉN MILLIARD: Sevan Drilling henter nå innn 987 millioner i en emisjon. Her er et av selskapets rigger, Sevan Brasil, avbildet ved en tidligere anledning.

Sevan Marine
  • Marius Lorentzen
Publisert:,

Gjennom å utstede nye aksjer i selskapet ønsker Sevan Drilling å hente inn 987 millioner kroner (rundt 175 millioner dollar) fra norske og utenlandske investorer, melder selskapet i en børsmelding.

Handelen i aksjen er nå stoppet i påvente av en ny melding fra selskapet, melder Oslo Børs.

Selskapet skriver at av de 175 millioner dollarene skal 40 millioner brukes på utestående fordringer og kapitalinvesteringer, 35 millioner i forhåndsbetaling av bankgjeld mens resten skal gå til generelle selskapsformål.

Det er Pareto og Swedbank First Securities som leder emisjonsprosessen, mens Carnegie også bistår i en rettet emisjon. Sevan har fått finansiell rådgivning av Rothschild.

Fikk utsettelse

Selskapet meldte i en pressemelding den andre januar at kreditorene hadde godtatt å gi selskapet visse unntak fra låneavtalene ut februar måned.

Nå melder selskapet at kreditorene i lånefasilitetene til begge riggene (Driller og Brasil) er positive til emisjonsprosessen.

Ifølge selskapet har kreditorene godtatt å midlertidig lempe på alle aktuelle lånebetingelser for at emisjonsprosessen skal kunne gjennomføres.

I august 2012 meldte selskapet at de hadde brutt med visse lånebetingelser i forbindelse med mobiliseringen av riggen Sevan Brasil.

Det oppstod i tillegg et problem med en utblåsningsventil på riggen (BOP) i fjor høst som nå er fikset.

- Vi har opparbeidet oss vital erfaring fra ferdigstillelsen av oppstarten av riggene Sevan Driller og Sevan Brasil, og vi har troen på at vi skal levere nybyggene Rigg #3 og Rigg #4 til planlagt tid og avtalt pris. Utover dette går markedsføringen godt og vi forventer å sikre en kontrakt for Rigg #3 under første kvartal 2013, sier konsernsjef Scott Kerr i børsmeldingen.

Les også

Lavere oppetid på Sevan DrillerFull drift i Sevan DrillingJubel for Sevan DrillingSevan-stans blir kostbar og langvarigSevan Drilling i mislighold i låneavtaleSevan Marine tapte 74 mill. i kvartalet

Her kan du lese mer om

  1. Sevan Drilling
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Fredriksen & co blir med i Sevan-emisjon

  2. Børsen til høyeste nivå siden 2008

  3. Mer minus for
    Sevan Drilling

  4. Annonsørinnhold

  5. Analytiker: Mer positiv til Sevan Drilling

  6. Sevan Drilling sikrer finansiering