Vil hente én milliard:
Børshandelen stoppet

Sevan Drilling planlegger å hente inn 987 millioner kroner i en ny emisjon.

ÉN MILLIARD: Sevan Drilling henter nå innn 987 millioner i en emisjon. Her er et av selskapets rigger, Sevan Brasil, avbildet ved en tidligere anledning.

Sevan Marine
  • Marius Lorentzen
Publisert:,

Gjennom å utstede nye aksjer i selskapet ønsker Sevan Drilling å hente inn 987 millioner kroner (rundt 175 millioner dollar) fra norske og utenlandske investorer, melder selskapet i en børsmelding.

Handelen i aksjen er nå stoppet i påvente av en ny melding fra selskapet, melder Oslo Børs.

Selskapet skriver at av de 175 millioner dollarene skal 40 millioner brukes på utestående fordringer og kapitalinvesteringer, 35 millioner i forhåndsbetaling av bankgjeld mens resten skal gå til generelle selskapsformål.

Det er Pareto og Swedbank First Securities som leder emisjonsprosessen, mens Carnegie også bistår i en rettet emisjon. Sevan har fått finansiell rådgivning av Rothschild.

Fikk utsettelse

Selskapet meldte i en pressemelding den andre januar at kreditorene hadde godtatt å gi selskapet visse unntak fra låneavtalene ut februar måned.

Nå melder selskapet at kreditorene i lånefasilitetene til begge riggene (Driller og Brasil) er positive til emisjonsprosessen.

Ifølge selskapet har kreditorene godtatt å midlertidig lempe på alle aktuelle lånebetingelser for at emisjonsprosessen skal kunne gjennomføres.

I august 2012 meldte selskapet at de hadde brutt med visse lånebetingelser i forbindelse med mobiliseringen av riggen Sevan Brasil.

Det oppstod i tillegg et problem med en utblåsningsventil på riggen (BOP) i fjor høst som nå er fikset.

- Vi har opparbeidet oss vital erfaring fra ferdigstillelsen av oppstarten av riggene Sevan Driller og Sevan Brasil, og vi har troen på at vi skal levere nybyggene Rigg #3 og Rigg #4 til planlagt tid og avtalt pris. Utover dette går markedsføringen godt og vi forventer å sikre en kontrakt for Rigg #3 under første kvartal 2013, sier konsernsjef Scott Kerr i børsmeldingen.

Les også

Lavere oppetid på Sevan DrillerFull drift i Sevan DrillingJubel for Sevan DrillingSevan-stans blir kostbar og langvarigSevan Drilling i mislighold i låneavtaleSevan Marine tapte 74 mill. i kvartalet

Her kan du lese mer om

  1. Sevan Drilling

Flere artikler

  1. Fredriksen & co blir med i Sevan-emisjon

  2. Børsen til høyeste nivå siden 2008

  3. Mer minus for
    Sevan Drilling

  4. Annonsørinnhold

  5. Analytiker: Mer positiv til Sevan Drilling

  6. Brasil-trøbbel for Sevan Drilling