GOD SHIPPINGTREND: De fem «beste» aksjene på Børsen akkurat nå er i shipping-sektoren.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
Aksjeanbefalinger

Investtech: Dette er den sterkeste sektoren på Oslo Børs nå

Det er nå én sektor som skiller seg ut, ifølge Investtechs analyse.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Hver uke går Investtech gjennom alle aksjene på Oslo Børs for å finne de fem sterkeste med hensyn på oppside i forhold til risiko de kommende en til to ukene. Basert på kvantitative forhold, som trend, momentum og kjøpssignaler fra kursformasjoner, er det nå én sektor som skiller seg klart ut. Alle de fem beste selskapene er shippingaksjer, og ytterligere et par gir nå sterke signaler om videre kursoppgang.

Avance er en av fjorårets taperaksjer. Kursen har imidlertid nå brutt den fallende trendkanalen og steget bra de siste ukene. Det kortsiktige momentumet er sterkt og et kjøpssignal ble utløst ved bruddet opp gjennom motstanden rundt 24 kroner. Positiv volumbalanse vitner om styrke og en videre oppgang indikeres. Vær oppmerksom på høy risiko. Aksjen er positiv på innsidehandler etter tre kjøp i oktober i fjor.

Foto: Investtech

BW LPG har gått bra de siste ukene, med høyt kortsiktig momentum, og viser en stigende trend på kort sikt. Dette viser at de kortsiktige investorene stadig har betalt høyere priser for å komme seg inn i aksjen. Volumutviklingen er positiv og styrker aksjen. BW LPG er positiv på innsidehandler etter at CEO og SVP begge kjøpte seg opp i løpet av oktober.

Foto: Investtech

Höegh LNG ligger i en svakt stigende trendkanal på mellomlang sikt.

Aksjen brøt opp gjennom den tidligere motstanden 90–93 kroner i midten av desember, men har de siste ukene falt noe tilbake igjen.

Volumutviklingen er imidlertid positiv, noe som signaliserer styrke, og kursen har nå tatt imot ved støtten og reagert opp igjen.

Det er noe motstand ved 98 kroner på kort sikt, men om kursen skulle bryte over dette nivået, kan den gå fort videre.

Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Foto: Investtech

Odfjell konsoliderte mellom 25 og 31 kroner fra mai til desember i fjor.

Positive investorer presset imidlertid for noen dager siden kursen opp for å få tak i alle aksjene de ønsket. Dette utløste et kjøpssignaler da motstanden ved 30,50 kroner ble brutt.

Torsdag måtte kjøperne også over 33,40 kroner for å finne villige selgere, og et nytt motstandsnivå ble brutt. Volumet på oppgangen var høyt og det kortsiktige momentumet i aksjer er sterkt. En videre oppgang indikeres.

Odfjell er positiv på innsidehandler etter av både CEO, CFO og stabssjefen kjøpte aksjer i selskapet i november og desember i fjor. Dette indikerer at aksjen er fundamentalt billig.

Foto: Investtech

Stolt-Nielsen har brutt opp gjennom den tidligere motstanden ved 110 kroner og nå også taket i den stigende trendkanalen. Det kortsiktige momentumet er sterkt og volumutviklingen er positiv. En videre oppgang indikeres. Stolt-Nielsen er positiv på innsidehandler etter at styremedlem Tor Olav Trøim kjøpte seg inn i selskapet for fem millioner kroner i midten av november i fjor. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Foto: Investtech

Golden Ocean Group gikk sidelengs gjennom mesteparten av fjoråret. Rett før jul presset optimistiske investorer kursen opp gjennom motstanden rundt 37 kroner for å få tak i alle aksjene de ønsket. Dette utløste et kjøpssignal fra en rektangelformasjon. Slike formasjoner har på Oslo Børs statistisk vært fulgt av en kursoppgang på 6,2 prosent de kommende tre månedene. Positiv volumutvikling styrker aksjen. Det er nå svært lite motstand på det mellomlange chartet, og kursen kan lett gå både 10 og 20 prosent videre. Ved reaksjoner tilbake har Golden Ocean støtte mellom 36 og 37 kroner. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Foto: Investtech

American Shipping Company har gitt kjøpssignal fra en stor rektangelformasjon. Slike formasjoner har på Oslo Børs statistisk vært fulgt av en videre oppgang de kommende tre månedene på 6,2 prosent.

Bruddet er foreløpig kun bare marginalt. Et brudd tilbake inn i formasjonen vil nøytralisere signalet.

Foto: Investtech

Her kan du lese mer om

 1. Aksjeanbefalinger
 2. Investtech
 3. Aksjer
 4. Oslo Børs
 5. BW LPG
 6. Golden Ocean Group
 7. Höegh LNG
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Ukens Investtech: De fem beste tradingmulighetene på en rekordjagende Oslo Børs

 2. Investtech anbefaler Elkem, Frontline og Targovax

 3. Investtech: Disse fem aksjene utmerker seg akkurat nå

 4. Annonsørinnhold

 5. Investtech: De fem beste aksjene akkurat nå

 6. Investtech med sektoranalyse av bank og finans: Denne aksjen bør du styre unna