Siste sjanse til å teste Aksje-NM for i år! Kan du slå disse studentene?

Påmeldingen til konkurransen stenger mandag morgen før børsåpning.

DELTAR I AKSJE-NM: Erlend Norheim (til venstre) og Henrik Olsen Fadnes studerer ved Kingston Business School i London.

Privat
 • Ingvild Sagmoen
Publisert: Publisert:

E24s aksjekonkurranse Aksje-NM startet 1. februar og varer til 28. februar. Det betyr at siste hele uke av konkurransen begynner mandag 22. februar, og påmeldingen stenger dermed før spillet og handelen på Oslo Børs åpner denne dagen.

Ønsker du å teste konkurransen og være med i kampen om siste ukesseier, må du derfor melde deg på nå!

Det er også fortsatt mulig å melde på skolen din i studentligaen og se om dere kan slå lagene som er i ferd med å dra ifra i tet.

Vil bli beste utenlandske skolelag

Laget fra Kingston Business School i London ligger foreløpig godt an til å vinne kampen om å bli det beste studentlaget i Aksje-NM 2017. Før siste hele uke av konkurransen går i gang, har laget en avkastning på 3,64 prosent, og ligger dermed på en sammenlagt tredjeplass. Laget, som består av Henrik Olsen Fadnes og Erlend Norheim, er godt fornøyd med egen prestasjon så langt.

– Riktignok er mye av avkastningen vår et resultat av flaks knyttet til timingen av kjøp og salg, men slik vil det alltid være i trading-konkurranser med kort perspektiv, sier Fadnes.

Målet med deltakelsen er å hevde seg helt i toppen blant skolelagene.

– Vi sier oss fornøyd hvis vi ender opp som beste utenlandske skolelag og topp tre totalt blant skolelagene, sier Norheim.

– Aksje-NM er en kjempegod mulighet til å bruke teorien vi studerer i praksis og samtidig teste oss mot eksperter og andre skoler, fortsetter han.

Interessert i aksjehandel? Diskuter aksjer, markedet og Aksje-NM her!

Endret strategi

Fadnes og Norheim studerer begge master i Investment & Financial Risk Management og fullførte bachelor i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI Bergen i fjor.

Før jul deltok de i en trading-konkurranse mellom universiteter i England sammen med enda en medstudent, og endte på en andreplass, til tross for at de var det laget som hadde best avkastning over en periode på 30 dager.

I Aksje-NM har strategien til Kingston-studentene i utgangspunktet vært å basere seg på en kombinasjon av fundamental og teknisk analyse (se faktaboks). Det innebar at de skulle holde seg borte fra selskaper hvor det ble presentert kvartalsrapporter. I den tredje uken ble strategien imidlertid endret.

– Grunnen var at flere konkurrerende grupper oppnådde høy avkastning på grunn av refinansieringen i Farstad Shipping, sier Fadnes.

– For at vi skal ha mulighet til å ta innpå de andre skolelagene har vi derfor valgt å inkludere selskaper hvor vi tror på tall over konsensus i kvartalsrapportene, forklarer han.

Mange deltakere i Aksje-NM opplevde denne uken å få en svært høy gevinst i Farstad-aksjen, etter at det i spillet ble lagt til grunn at reparasjonsemisjonen i selskapet gikk igjennom. Aksje-NMs regler har en forenklet måte å håndtere hendelser som emisjoner på, men i dette tilfellet reagerte ikke Farstad-aksjen som forventet og utslagene i spiller ble unormalt store. Derfor bestemte Aksje-NM-juryen at emisjonen skulle korrigeres.

Bruker du gruppefunksjonen i Aksje-NM og har en artig internkonkurranse du vil fortelle om? Vet du av noen andre som har det? Tips oss her!

Øker risikoen i innspurten

For Kingston-studentene blir strategien inn mot siste del av konkurransen å øke risikoen ytterligere, forteller Norheim.

Les også

Aksje-NM 2017: Dette kan du vinne

– Det er flere interessante kvartalstall som blir presentert neste uke, men spesifikt hvilke posisjoner vi tar har vi ikke bestemt oss for enda. Vi går nok inn i siste uken med en «vinn eller forsvinn»-mentalitet.

En lignende tilnærming har laget fra NTNU Handelshøyskolen, STØH Kapital.

– Vi har slitt med å finne interessante posisjoner, så vi har sittet med en stor del av porteføljen i cash og ventet på muligheter, sier Herman Lia, som er ansvarlig for studentlaget.

Les også

Studentlag: Aksje-NM er en god arena for økt forståelse

– Vi kommer til å øke eksponeringen og risikoprofilen fremover. Vi tok en posisjon i Protector på fredagen etter Q4-tallene, da vi mener markedet overreagerte på tallene, forteller han.

Studentforeningen ved NTNU Handelshøyskolen (STØH) har dessuten som mål å bli den studentforeningen med flest påmeldte i Aksje-NM. Per nå deltar 180 STØH-medlemmer i konkurransen.

Leder Andreas Mikkelsen for STØH sin aksjeklubb Invest har tidligere kommet med en oppfordring til de andre handelshøyskolene i landet om å prøve og slå dem på det.

Det er fortsatt mulig å ta rekorden, men da haster det! Siste sjanse til å melde seg på er nå!

– Utfordrende å kjøpe i fallende marked

Uken som gikk var, uavhengig av utfordringene knyttet til korrigering av Farstad-aksjen i spillet, ingen lett uke å være Aksje-NM-trader.

DELTAR I AKSJE-NM: Karl Oscar Strøm i Pareto Securities.

Foto: E24

Ekspertdeltaker Karl Oscar Strøm i Pareto Securities påpeker at Oslo Børs er litt ned siste uke:

– Mange av de casene på Børsen som tidligere i spillet har gitt

deltagere god avkastning har nå falt. Børsen har teknisk sett brutt ned gjennom et 50 dagers glidende gjennomsnitt, og det er en indikator på at gjennomsnittsaksjen kjøpt de siste to måneder faktisk er i minus, sier Strøm.

– Som kortsiktig trader kan man nå si at dette er et marked som er interessant å trade fra shortsiden. Det er imidlertid utfordrende å kjøpe i et fallende marked om man skal vise positiv avkastning hver dag.

Lurer du på hvordan det har gått med Strøm og de andre ekspertdeltakerne så langt i konkurransen? Det kan du lese her!

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Studentliv
 2. Aksje-NM

Flere artikler

 1. Har som mål å være den mest aktive studentforeningen i Aksje-NM

 2. Handelshøyskolen ved HiOA ble beste studentlag i Aksje-NM 2017:
  – De siste dagene har vært spennende

 3. – Det hadde smakt veldig godt å trone øverst på pallen

 4. Børsgruppen Aktie med kjempe-comeback i studentligaen:
  – Nå blir det vinn eller forsvinn!

 5. Simon Skjong tok andre ukesseier: – Det var en overraskelse