Børsen endte opp: Atlantic Sapphire stupte over 33 prosent

Storsalg av Entra-aksjer og lakseaksje-fall preget ukens siste børsdag i Oslo.

Publisert:

Saken oppdateres.

Hovedindeksen endte opp 0,58 prosent til 1.164 poeng samtidig som den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell talte fra Jackson Hole, hvor det ble varslet om mulig nedtrapping av verdipapirkjøp.

Dagens store hendelse på Oslo Børs var Atlantic Sapphire, det landbaserte oppdrettsselskapets aksje falt 33,4 prosent, og var et av børsdagens mest omsatte.

Årsaken var skuffende resultater, samt smitte og sykehusinnlegger i USA som har gjort et utfordrende for selskapet å skaffe flytende oksygen til oppdrettsanleggene.

På tampen av dagen meldte Folketrygdfondet at de selger alle sine aksjer i eiendomskjempen Entra til svenske Castellum for 4,5 milliarder kroner.

Aksjen endte opp 4,58 prosent, og har nå de to svenske eiendomsselskapene Castellum og Balder som like store eiere hvor begge eier 30 prosent av utestående aksjer.

Ellers steg Salmar 2,5 prosent til 590,2 kroner. Både DNB Markets og Pareto Securities oppgraderer anbefalingen på Salmar til «kjøp», fra tidligere anbefalinger om «hold».

Nedgraderte Atlantic Sapphire-aksjen

DNB Markets er blant meglerhusene som nedjusterer sitt kursmål på Atlantic Sapphire etter kvartalsrapporten torsdag.

«Etter nok en svak oppdatering har vi nedjustert ebitda-estimater med 65 millioner dollar for 2021 og 26 millioner dollar for 2022 og 2023», skriver DNB Markets som senker kursmålet til 77 kroner, fra tidligere 120 kroner.

Det nye kursmålet er ifølge analysen basert på 50 prosent sannsynlighet for suksess, mot tidligere 60 prosent sannsynlighet.

Også Pareto Securities forventer å kutte de kortsiktige og mellomlangsiktige estimatene, og begrunner dette med høyere kostnader.

«På den positive siden kommenterer selskapet at driften forbedret seg, og at fase to av konstruksjonen går i henhold til planen», fremhever Pareto som fra før har en kjøpsanbefaling og kursmål på 115 kroner Atlantic Sapphire-aksjen.

Bedring for Thon

Før børsåpning kom en rekke selskaper med sine kvartalsrapporter.

Blant dem var Olav Thons investeringsselskap, Thon Holding, som meldte om betydelig resultatforbedring.

Hofseth Biocare derimot gikk fortsatt i dundrende minus. Omtrent klokken 11.20 faller aksjen 2,17 prosent.

Plastgjennvinneren Agilyx økte tapene i årets første halvår, omtrent klokken 11.20 stiger aksjen med 2,56 prosent. AF Gruppen kunne melde om kraftig vekst i andre kvartal, omtrent klokken 11.20 stiger aksjen 2,09 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om