Resultatvekst for DNB

DNB fikk et resultat før skatt på 10 milliarder kroner i andre kvartal, opp fra 8,29 milliarder i fjor.

PRESENTERER TALL: DNB-sjefen Kjerstin Braathen.
Publisert:

Kvartalsrapporten viser en oppgang i både inntekter og resultat i andre kvartal.

DNB leverte netto renteinntekter på 11,5 i andre kvartal, en økning fra 9,4 milliarder i samme periode i 2021. Det kommer frem av kvartalsrapporten som ble publisert tirsdag. Netto renteinntekter er forskjellen på det banken selv betaler for å låne penger og det kundene betaler når de låner av banken, og er bankens hovedkilde til inntekter.

– Volatilitet er et ord som beskriver godt det kvartalet vi har lagt bak oss. Både i finansmarkedene og ellers. Likevel har norsk økonomi vist seg robust i møte med uroen. Vi har hatt et kvartal med sterke resultater på tvers av alle forretningsområder, sa konsernsjef Kjerstin Braathen på kvartalspresentasjonen tirsdag formiddag.

Analytikerne hadde på forhånd ventet at DNB ville få et resultat før skatt på 9,096 milliarder kroner, ifølge Infront.

De samlede inntektene landet på 16,3 milliarder kroner, opp fra 13,59 milliarder i fjorårsperioden.

Resultat etter skatt endte på 7,79 milliarder kroner. Det er en forbedring fra 6,43 milliarder i samme periode året før.

Les på E24+

Jacob Schram om tiden etter Norwegian: – Det tyngste jeg har opplevd i næringslivet

Venter investeringsvekst

Konsernsjef Kjersti Braathen sier i en pressemelding at norsk økonomi viser seg å være robust i møte med internasjonal uro.

– Norsk næringsliv holder farten oppe, og den høye aktiviteten gjenspeiler seg på tvers av alle bankens områder. Vi venter også at norske bedrifters investeringer vil fortsette å vokse, godt over det vi ser i andre land, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

Renteinntektene fra personkunder endte på 3,95 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 3,23 milliarder kroner i første kvartal i fjor – drevet av blant annet høyere renter.

Hevet renten

Under rentemøtet i juni besluttet Norges Bank å heve renten med 0,5 prosentpoeng. Det var den fjerde rentehevingen siden Norges Bank begynte å sette opp styringsrenten fra null i september.

Flere banker, inkludert DNB, har fulgt etter og hevet renten på boliglån. DNB varslet at boligrenten økes med inntil 0,50 prosentpoeng. De nye rentesatsene gjelder fra 1. juli for nye boliglån, og fra 10. august for eksisterende boliglån.

Innskuddsrentene øker også med inntil 0,5 prosentpoeng, opplyste DNB i juni.

– Dette gjelder unge som sparer i BSU, og for topprenten på sparekonto pluss. Det vil si de som har mellom 500.000 og 2 millioner kroner i innskudd, sa kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen Lewin.

Les også

DNB kan få dagbøter på grunn av legitimasjonsmangler

Publisert:
Gå til e24.no