Kryptosatsingen Norwegian Block Exchange vil på børs

Selskapet som ble grunnlagt av Bjørn Kjos har søkt om notering på Euronext Growth. Kryptobørsen blir dermed den første i Norden som børsnoteres.

Administrerende direktør i NBX (Norwegian Block Exchange), Stig Aleksander Kjos-Mathisen
Publisert:

Det opplyser Norwegian Block Exchange (NBX) i en pressemelding fredag.

– Vi har en populær og raskt voksende kryptobørs, solid teknologiportefølje og et svært sterkt team. Det er et godt utgangspunkt for å bli en ledende totalleverandør av finansielle tjenester basert på blokkjedeteknologi, sier administrerende direktør i NBX Stig Kjos-Mathisen.

NBX ble grunnlagt av Bjørn Kjos og familien i 2018, som eier nærmere halvparten av Norwegian Block Exchange. Stig Kjos-Mathisen er svigersønn av Bjørn Kjos. Selv er Bjørn Kjos styreleder i selskapet.

Sparebanken Øst er størst blant de andre aksjonærene, med rundt 14 prosent av aksjene.

I styret sitter blant annet Kari Due-Andresen, tidligere sjeføkonom i Handelsbanken og nå sjeføkonom og analysesjef i Akershus Eiendom.

I tillegg til børsnotering har selskapet også planer om å bli den første nordiske kryptobanken, ifølge Kjos-Mathiesen.

NBX hentet 60 millioner kroner i egenkapital i desember 2020 og vil ikke hente ytterligere kapital i forbindelse med noteringen på Euronext Growth, ifølge meldingen.

– På nåværende tidspunkt har vi kapital til å levere på de utviklingsplanene vi har, både for teknologi, produkter og kundevekst. Samtidig vil vi som børsnotert selskap være relevante for en større base av investorer og bedre rustet til å dra nytte av kapitalmarkedene når vi trenger det, sier Kjos-Mathisen.

Ifølge selskapet ble aksjen nylig handlet for 8 kroner per aksje i OTC-markedet for unoterte aksjer, som gir en markedsverdi på 519 millioner.

Første handelsdag for NBX-aksjen er ventet i nær fremtid, opplyser selskapet.

Les også

Mange synes kryptovaluta er for vanskelig: – Fortsatt i en tidlig fase

Publisert:
Gå til e24.no