Aker Horizons hentet én milliard kroner

Fornybarselskapet vil blant annet bruke pengene på å investere i porteføljeselskapene, inkludert Mainstream Renewable Power.

Aker Horizons er Kjell Inge Røkke og Akers grønne investeringsselskap.
Publisert:

Aker Horizons meldte torsdag ettermiddag at de ville å hente rundt én milliard kroner i en rettet emisjon, ifølge en børsmelding.

I 23-tiden samme kveld meldte selskapet at emisjonen var vellykket, og selskapet utsteder i underkant av 29 millioner nye aksjer til 34,5 kroner per stykk.

Aker Horizons-aksjen avsluttet handelen torsdag opp 3,29 prosent til kurs 36,5 kroner. Det ga en selskapet en markedsverdi på 21,2 milliarder kroner.

Pengene skal blant annet brukes på å styrke balansen og på å investere i porteføljeselskapene, inkludert Mainstream Renewable Power.

Baillie Gifford deltar

Fra før hadde den britiske fondsforvalteren Baillie Gifford forhåndstegnet seg for 13,5 millioner aksjer i emisjonen.

Selskapet hentet inn Carnegie, DNB Markets og Morgan Stanley til å tilrettelegge emisjonen.

Aker Horizons er Kjell Inge Røkke og Akers grønne investeringsselskap.

Les også

Aker-aksjonærene ble varslet om utbytte på 873 mill. ved en feil

Vil hente milliarder til fond

Nyheten om emisjonen kommer en drøy uke etter at Aker Horizons leverte sin rapport for tredje kvartal. I tillegg til resultatene, varslet selskapet også at det er i samtaler om å opprette et nytt fornybarfond på én milliard euro – tilsvarende nær ti milliarder kroner.

I tillegg meldte selskapet at det satser på batteriproduksjon i Nord-Norge, der det gjennom det nye selskapet Aker Narvik har signert en avtale om å kjøpe tomter fra Narvik kommune. Avtalen er verdt 200 millioner kroner.

Samtidig ville Aker Narvik investere 90 millioner kroner gjennom en rettet emisjon for å få 75 prosent av aksjene i Narvik Batteri as, et selskap som planlegger å drive batteriproduksjon på Hergot-anlegget i Narvik.

Les også

Aker Horizons vil etablere fornybarfond og hente nesten 10 mrd.

Publisert:
Gå til e24.no