Internasjonale resultater

Ny resultatuke på trappene: Tror Tesla håvet inn over 110 milliarder kroner

Både Tesla og Netflix presenterer ferske kvartalstall denne uken.

GOD STEMNING I USA: Forrige uke ble den beste for Wall Street siden sommeren, mye takket være sterke resultater.
 • André Haugen
Publisert:

Wall Street er inne i sin andre uke av resultatsesongen. I forrige uke sparket storbankene det hele i gang med langt bedre resultater enn ventet.

Så langt har åtte prosent av selskapene i den brede S&P 500-indeksen lagt frem rapporter for tredje kvartal, og av disse har 80 prosent levert bedre enn ventet, ifølge analysebyrået Factset.

S&P 500-indeksen består av de 500 største børsnoterte USA-selskapene. Over 80 av disse legger frem resultatene for forrige kvartal denne uken.

Inkludert selskapene som har levert, venter analytikerne nå i snitt at overskuddene skal øke med 30 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Omsetningsveksten er ventet å lande på 15,1 prosent.

Leverer selskapene som ventet, vil det være den tredje sterkeste bunnlinjeveksten siden tredje kvartal 2010, kun overgått av årets første og andre kvartal. Omsetningsveksten kan bli den nest sterkeste som analysebyrået noen gang har målt.

Denne uken får investorene en smakebit på hvordan det har gått med teknologiselskapene, som utgjør rundt en fjerdedel av S&P 500.

I tillegg presenteres resultater fra selskaper innen blant annet luftfart, helse, finans og energi.

Sørkoreansk Netflix-suksess

Netflix er først ut blant teknologiselskapene denne uken når resultatene legges frem etter stengetid tirsdag. Strømmegiganten har opplevd en eventyrlig vekst siden nedstengingen i mars 2020, og aksjekursen har steget over 70 prosent i samme periode.

Veksten i antallet nye abonnenter har imidlertid bremset opp så langt i 2021, og i forbindelse med andrekvartalsrapporten anslo selskapet at de ville få 3,5 millioner nye abonnenter i tredje kvartal. Det var betydelig mindre enn analytikerne ventet.

Nå er likevel investorer optimistiske før tirsdagens rapport, mye takket være den sørkoreanske suksesserien «Squid Game».

Siden lanseringen i september har over 100 millioner mennesker verden over sett serien, noe som gjør det til Netlfix’ beste lansering noensinne. Fra da til nå har også aksjekursen steget med rundt 7 prosent.

Ettersom serien ble lansert i slutten av tredje kvartal, er det sannsynlig at det meste av veksten vil komme i fjerde kvartal. Dermed kan det bli spennende å se hva selskapet sier om fremtiden.

Dette venter analytikerne i snitt, ifølge en Bloomberg-undersøkelse:

 • 3,72 millioner nye abonnenter
 • 7,48 milliarder dollar i inntekter – opp fra 6,44 milliarder dollar på samme tid i fjor
 • Resultat per aksje på 2,56 dollar – opp fra 1,74 dollar per aksje i fjor

Tesla-optimisme etter rekord

Tesla-aksjen har gjort et solid comeback etter pandeminedturen, og kursen er opp over 50 prosent siden årets bunnpunkt i mars.

Nå venter analytikerne en inntektsvekst på nesten 60 prosent fra samme periode i fjor – til 116 milliarder kroner etter dagens kurs.

Aksjen har steget jevnt og trutt den siste tiden, etter sterke resultater i første og andre kvartal og rekordmange leveringer i tredje kvartal.

Tesla leverte 241.300 biler i kvartalet, langt over forventning. Av disse var 228.882 biler i modell 3 eller Y, mens nærmere 9000 var av modell S og X.

Tidligere i år slet selskapet med produksjonen på grunn av mangel på halvledere. Tesla-sjef Elon Musk har imidlertid omtalt den globale chipkrisen som «et kortsiktig problem». Tesla har også håndtert krisen bedre enn tradisjonelle bilprodusenter, og er én av svært få som har fått oppjustert estimatene av analytikerne den siste måneden, ifølge Bloomberg.

Dette venter analytikerne av tredje kvartal:

 • 13,86 milliarder dollar i inntekter – opp fra 8,77 milliarder i fjor
 • Justert resultat per aksje på 1,65 dollar – opp fra 0,76 dollar per aksje i fjor
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Internasjonale resultater
 2. S&P 500
 3. Wall Street
 4. Resultatrushet

Flere artikler

 1. Netflix venter knallsterk «Squid Game»-vekst

 2. Positiv stemning på Wall Street etter sterke resultater

 3. Skrekktall for Netflix

 4. Dow Jones og S&P500 i pluss på Wall Street

 5. Netflix-aksjen raser etter vekstbom og forventninger om brems