Facebook-aksjen raste etter kvartalsrapport

Til tross for å ha slått forventninger på både topp- og bunnlinje, straffes Facebook-aksjen i etterhandelen.

Publisert:

Aksjene i Facebook endte ned 6,96 prosent i etterhandelen på Wall Street, etter at selskapet leverte sine tall for fjerde kvartal.

Facebook kan vise til et justert resultat per aksje på 2,56 dollar. Det er over Refinitv-estimatet på 2,53 dollar, ifølge CNBC.

Selskapet slo også forventningene på omsetningen, som landet på 21,08 milliarder dollar i kvartalet, opp knappe 25 prosent fra fjorårets 16,91 milliarder dollar. Her var estimatet på 20,89 milliarder dollar.

Veksten sakker farten

Samtidig er det verdt å merke seg at veksten på bunnlinjen har sakket farten betydelig sammenlignet med året før.

I fjerde kvartal vokste Facebooks resultat etter skatt med syv prosent til 7,35 milliarder dollar. I samme kvartal året før var veksten til sammenligning på 61 prosent, til 6,88 milliarder dollar.

Dette er også det fjerde kvartalet på rad at selskapet viser til en omsetningsvekst på under 30 prosent, bemerker CNBC.

Giganten melder i tillegg om økende kostnader. For 2019 sett under ett hadde selskapet kostnader på til sammen 46,71 milliarder dollar, opp 51 prosent fra 2018. For fjerde kvartal alene økte kostnadene med 34 prosent til 12,2 milliarder dollar, sammenlignet med året før.

Flere daglige brukere

– Vi hadde et godt kvartal og en sterk avslutning på året der nettsamfunnet og virksomheten fortsetter å vokse, kommenterer Mark Zuckerberg i rapporten.

– Vi fortsetter å ha fokus på å bygge opp tjenester som hjelper folk med å holde kontakt med folk de bryr seg om, legger han til.

Selskapet estimerer samtidig at de hadde 1,66 milliarder daglige aktive brukere på Facebook alene. Det er en økning på ni prosent fra året før, og over Factset-estimatet på 1,56 milliarder.

På alle appene Facebook eier, som inkluderer Whatsapp, Instagram og Messenger, var det 2,26 milliarder daglig aktive brukere. Dette er en økning på 11 prosent fra året før.

Dette var ventet på forhånd
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om