Ny Wall Street-smell: - På noen måter verre enn finanskrisen

De amerikanske børsene falt mye fra start før det ved 18-tiden ble en ny bråstopp etter tunge fall. Utover kvelden ble stemningen noe bedre.

BØRSFALL: Det har vært noen dramatiske dager på Wall Street den siste tiden.
Dagen på Wall Street
 • Hanna Ghaderi
 • Ine Brunborg
 • Martin Hagh Høgseth
 • Erik Steinsbu Wasberg
Publisert:

Dagen på Wall Street ble en mørkerød affære etter at indeksene dagen før klatret betydelig.

Slik endte dagen på Wall Street:

 • Dow Jones ned 6,28 prosent
 • Nasdaq ned 4,7 prosent
 • S&P 500 ned 5,17 prosent

Tidligere på dagen har det stedvis vært kraftige fall på de asiatiske børsene, der Hongkong-børsen raste mer enn fire prosent.

Heller ikke i Europa ble stemningen særlig lystig, der børsene i Frankfurt og i Paris falt mer enn fem prosent på ettermiddagen.

– Dramatisk

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea Markets sier det hersker svært stor usikkerhet blant investorene for tiden, på tross av en lang rekke krisepakker og rentekutt.

– Det er dramatisk det som skjer. Det er veldig mye frykt i markedet. Vi vet ikke hvor lenge coronatiltakene vil vare, sier han, og legger til:

– Dramatikken er på noen måter verre enn ved finanskrisen.

Næss sier krisetiltakene ikke har stor effekt nå som det normalt ville ha hatt, ettersom myndighetene ber folk om å bli hjemme.

Donald Trump ønsker en redningspakke, som ifølge amerikanske medier kan være på over 1.000 milliarder dollar. Trump-regjeringen har også tatt til orde for å dele penger ut direkte til amerikanerne - et omstridt grep kjent som «helikopterpenger».

Etter nyhetene om krisepakken endte tirsdagen med en kraftig opptur for Wall Street. Likevel endte de kraftig ned igjen onsdag.

Dessuten preges markedet av tvangssalg, som følge av investorer som har belånt aksjekjøp. Næss sier det vanskelig å si hvor lenge uroen vil vare, men at markedene vil få et løft når selskapene melder om at de venter bedre tider.

– Først da kan markedet bli lettet, sier han.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea følger aksjemarkedene tett.

Tung dag for Boeing

Reiselivssektoren fikk på ny seg en tung dag på Wall Street onsdag.

Flyprodusenten Boeing falt 22 prosent. Aksjen har den siste måneden falt mer enn 70 prosent ettersom flyselskaper er blant de som er hardest rammet av viruskrisen.

Aksjen er med det nede på det laveste nivået på hele syv år. Fallet kommer etter at flyprodusenten har bedt om 60 milliarder dollar i krisehjelp fra myndighetene, ifølge CNBC.

Samme dag falt flyselskapene United Airlines og American Airlines henholdsvis 30 og 25 prosent. Begge de to flyselskapene har varslet mange kanselleringer på grunn av fall i etterspørselen den siste tiden.

Les på E24+

«Limit up», «limit down» og «circuit breakers», hva betyr det egentlig?

Lavere oljepris enn i oljekrisen

Oljeprisen raser forbi bunnivået fra oljekrisen i 2016. Prisen på nordsjøolje har nådd sitt laveste nivå siden 2003.

– Det kommer etterspørselsødeleggende nyheter inn hver time, sier oljeanalytiker og partner i Again Capital Management, John Kilduff, til Reuters.

Saudi Arabias statlige oljeselskap Saudi Aramco har tidligere bekreftet at de vil fortsette planene om å øke produksjonen til nivåer over 12 millioner fat per dag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. S&P 500
 3. Dow Jones
 4. Nasdaq
 5. Aksjelive
 6. Wall Street

Flere artikler

 1. Verste børsdag på Wall Street siden 1987

 2. Blandet på Wall Street: Kodak-aksjen raste på børs

 3. Ny tung dag på Wall Street

 4. Tyngste børsdag i USA på over tre måneder

 5. Kraftig hopp på Oslo Børs - sjømat i tet