Boeing tar corona-grep: Dropper utbytte og kutter lederlønninger

Arkivbilde av den nye flytypen 777x fra Boeing.

JASON REDMOND / AFP
Publisert:,

Flyprodusenten Boeing hadde allerede store utfordringer på grunn av 737 Max-flyet da coronaviruset slo til.

Nå iverksetter selskapet nye grep som bidrar til at selskapet beholder mer penger i kassen. I en pressemelding varsler selskapet at:

  • Alle utbytter til aksjonærene stanses inntil videre
  • Tilbakekjøp av aksjer settes på pause inn til videre (forrige gang det skjedde var i april i fjor, etter at Max-flyene ble satt på bakken)
  • Både konsernsjef Dave Calhoun og styreleder Larry Kellnes frasier seg all lønn og godtgjørelse ut året

Boeing sikret tidligere i år et rammelån på 13,8 milliarder dollar, for å tilføre selskapet likviditet til å håndtere Max-krisen. Deretter kom coronaviruset og Reuters rapporterte 11. mars at Boeing planla å benytte hele lånerammen nå, langt raskere enn opprinnelig planlagt.

Nyhetene fra Boeing kan være dårlig nytt for Norwegian, som fortsatt forhandler med flyprodusenten for å få både penger og utsettelser.

Norwegian ønsker både en erstatning for problemene med Max-flyene, som har stått på bakken siden mars i fjor, og de ønsker å utsette leveransene av fire nye Dreamliner-langdistansefly som skulle skjedd i år.

Norwegian-sjef Jacob Schram har imidlertid vært klar på at en erstatning fra Boeing uansett ikke vil være nok til å få Norwegian gjennom den corona-krisen som nå rammer luftfarten. Torsdag kveld annonserte de største partiene på Stortinget en statlig garanti på seks milliarder for Norwegian, SAS og Widerøe, som er ment å hjelpe dem gjennom krisen.

Boeing Announces Actions to Navigate COVID-19 Crisis – Mar 20, 2020
Les også

Bakgrunn: Norwegian trygler om statlig hjelp: Har gitt et tall til Erna