Altor: – Svakt marked, men dette er for dårlig av XXL

Altor-topp Hugo Maurstad mener det finnes en tydelig vei tilbake for XXL, men mener det vil ta flere år. Nå trer han inn som styreleder.
 • Sindre Hopland
Publisert:

– Det har vært litt spekulasjoner om selskapet trenger penger. Vi mener det er mye bedre å skape arbeidsro, noe både selskapet og aksjonærene er tjent med, sier Hugo Maurstad, toppsjef i oppkjøpsfondet Altor etter at det ble klart at sportskjeden henter 500 millioner kroner i en emisjon for å styrke balansen.

Etter emisjonen, som Altor har garantert for, blir oppkjøpsfondet største eier og Maurstad går inn som styreleder.

Det betyr at gründer og arbeidende styreleder i dag, Øivind Tidemandsen, trer til side, men blir fortsatt sittende i styret.

– Hva er årsaken til at dere ønsker styrelederstolen?

– Vil føler det er naturlig når vi går inn med så mye penger at vi sitter litt nærmere på selskapet. Øivind kommer fremdeles til å være involvert, han har jo bygget dette selskapet, sier Maurstad som sier at det ikke var noen uenigheter rundt styreleder-byttet.

Les også

XXL varsler emisjon – vil hente en halv milliard kroner

– For dårlig

XXL melder at det sammenlignbare salget (like-for-like) går tilbake med fire prosent for kjeden i tredje kvartal, og hele ti prosent i det norske markedet, som tradisjonelt har vært det sterkeste for kjeden.

– Markedet er jo ikke veldig bra, det er tøft for sportsbransjen, men det er klart at XXL har sine egne problemer. Dette er for dårlig også fra XXLs ståsted, sier Maurstad og legger til:

– Man har mistet noe av det XXL var kjent for, å være 12 forskjellige sportsbutikker under samme tak.

Altor har nå fått 3–4 måneder på innsiden av sportskjeden siden de meldte inn ankomst i sommer, da selskapet kjøpte aksjer for 77,4 millioner kroner, fra blant annet Øivind Tidemandsen.

Maurstad forklarer at han har fått et mer granulert syn på selskapet siden i sommer, men at de fremdeles har like stor tro på caset, noe emisjonen også er et bevis på. Han sier dette er «et case de skal jobbe mye med de neste to-tre årene».

Tilbake til de gode tidene

Sentralt i comebacket til XXL tror Maurstad er strukturen på de ulike kategoriene i varehuset. Spesielt knyttet til hvordan sammensetningen av varekategoriene og prissettingen struktureres.

Kjeden har også jobbet for å styrke kategorier de har vært svake i, som for eksempel vannsport der XXL kjøpte West System Norge tidligere i år.

– XXL har hatt sine problemer de siste årene, men det er fremdeles et unikt case og den mest lønnsomme sportskjeden i Europa. Vi tror det finnes en helt klar vei tilbake, sier Altor-toppen.

Han avslutter med et sitat fra Løvenes Konge

– Det er som Mufasa sa til Simba, du er mer enn hva du har blitt.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Øivind Tidemandsen
 2. XXL
 3. Altor
 4. Hugo Maurstad
 5. Varehandel
 6. Emisjon
 7. Sportsbransjen

Flere artikler

 1. XXL-styreleder overrasket over anmeldelsen fra Forbrukertilsynet

 2. XXL varsler emisjon – vil hente en halv milliard kroner

 3. Millionsmell for Altor i XXL-emisjon

 4. Nytt surt år for XXL-sjefen: Tapte over 100 millioner kroner i fjor

 5. Betalt innhold

  Fondsgigantene laster opp i XXL: Derfor tror de på det skadeskutte selskapet