Oppkjøp og sammenslåinger

Polaris Media kjøper Fædrelandsvennen

Polaris Media og Agderposten Medier kjøper Schibsted-avisene Fædrelandsvennen, Lindesnes Avis, Lister og Søgne og Songdalen Budstikke - og etablerer det nye konsernet Polaris Media Agder.

 • André Haugen
Publisert:

Polaris Media går sammen med Agderposten Medier og etablerer et nytt mediekonsern på Sørlandet, ifølge en melding fredag.

Det nye konsernet etableres ved at Polaris Media kjøper Schibsteds mediehus og distribusjonsvirksomhet i Vest-Agder, som deretter slås sammen med Agderposten Medier. Schibsted eier 29 prosent av Polaris Media.

– Agder er en region i endring, med nært forestående fylkessammenslåing fra 1. januar 2020 og en sterkt utbedret infrastruktur som har skapt økt mobilitet og handel innad i regionen. Med grunnlag i et sterkt industrielt rasjonale for økt samarbeid i regionen har Polaris Media, Agderposten Medier og Schibsted over tid arbeidet med sikte på å slå sammen medievirksomhetene. Vi mener det nye konsernet vil få en betydelig styrket posisjon og plattform til å videreutvikle dagens mediehus og øvrig virksomhet, som igjen vil legge grunnlaget for en økt lønnsomhet, sier Willem Sijthoff, styreleder i Agderposten Medier.

Opplag på 107.000

Polaris Media Agder vil bestå av de tre regionale mediehusene Fædrelandsvennen (Kristiansand), Agderposten (Arendal) og Varden (Skien) og de seks lokale mediehusene Lister (Farsund), Lindesnes (Mandal), Søgne og Songdalen Budstikke, Vennesla Tidende, Lillesands-Posten og Grimstad Adressetidende.

De ni mediehusene vil ha et samlet opplag på 107.000, 138.000 daglige lesere digitalt og 170.000 daglige lesere på papir.

Polaris Media vil eie 51 prosent og eierne av Agderposten Medier vil kontrollere de resterende 49 prosent av det nye konsernet.

– Polaris Media ser frem til å jobbe sammen med eierne og ledelse i Agderposten Medier for å utvikle disse mediehusene videre, og bidra til å lykkes med den digitale transformasjonen, i samspill med resten av Polaris Media, og i et strategisk samarbeid med Schibsted, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media.

– En solid eier

Nils K. Gauslaa blir administrerende direktør i det nye selskapet, og vil sammen med administrerende direktør og sjefredaktør Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen inngå i konsernledelsen i Polaris Media.

– Polaris Media er en solid eier, som vil tilføre både Fædrelandsvennen og lokalavisene ny verdi. De har gang på gang bevist at de er dyktige drivere av lokal- og regionaviser. De forstår det journalistiske samfunnsoppdraget, men er også opptatt av å omsette journalistikken til lønnsom forretning, sier Siv Juvik Tveitnes, konserndirektør for News Media i Schibsted, og styreleder i Fædrelandsvennen.

Hun understreker at Schibsted er største aksjonær i Polaris Media.

– Det betyr at vi også fremover vil være en viktig strategisk samarbeidspartner for Polaris og deres aviser, sier Tveitnes.

Endelig transaksjon er forbeholdt godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

E24 eies av VG, som igjen eies av Schibsted. Enkelte journalister eier aksjer i Schibsted gjennom selskapets aksjespareprogram.

Meldingen fra PolarisNils K. Gauslaa blir administrerende direktør for Polaris Media Agder

Les også fra E24+:

Les på E24+

Derfor kan XXLs børscomeback være gjemt på et overfylt lager

Les på E24+

Den enkle strategien bak Bill Gates' voksende formue

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oppkjøp og sammenslåinger
 2. Schibsted
 3. Agderposten
 4. Medier
 5. Oppkjøp
 6. Fædrelandsvennen
 7. Lindesnes Avis

Flere artikler

 1. E24 og Schibsted varsler storsatsing: 30 nye årsverk for å ta nummer 1-posisjon på næringsliv

 2. Adressa-eier melder om resultatvekst

 3. Polaris Media investerer i strømselskapet Elekt: – Et stort og spennende marked

 4. Ida Barth Thomassen blir administrerende direktør i E24

 5. Laksekonsernet NTS i spill: – Vi tror flere sitter og regner på dette