Nedgang på Asia-børsene før tallslipp fra USA

Tokyo-børsen faller kraftig tilbake etter tre dager med fremgang, mens investorer venter på amerikanske jobbtall.

Vincent Yu / AP
Publisert:,

Børsene i Asia og Stillehavsområdet avslutter torsdagshandelen med tilbakegang, etter to dager på rad med oppgang. Unntaket er Børsen i Sydney, som steg tydelig.

Børsen i Japan, som har klatret høyt de siste dagene, falt mer enn fire prosent.

Nedgangen kommer dagen etter at Tokyo meldte om sin hittil største økning i nye smittetilfeller, ifølge Financial Times.

Resesjonsvarsel

Samme dag oppfordret guvernøren i Tokyo, Yuriko Koike, innbyggerne til å bli hjemme over helgen. Ifølge avisen har butikkene i den japanske storbyen den siste tiden vært preget av kunder som hamstrer varer.

Ellers er Singapore-børsen på vei forsiktig nedover, etter at landets handelsdepartement oppdaterte prognosene for veksten i år.

Ifølge CNBC er økonomien nå ventet å krympe med mellom 1,0 og 4,0 prosent.

Kvelden før var det også en blandet utvikling på Wall Street. Dow Jones og S&P 500 avsluttet handelen tydelig i pluss, mens Nasdaq-indeksen falt noe tilbake.

Slik endte ferden på børsene i Asia og Stillehavsområdet torsdag:

  • Nikkei 225 i Tokyo ned 4,51 prosent
  • Hang Seng i Hongkong ned 0,74 prosent
  • Kospi i Seoul ned 1,09 prosent
  • Shanghai Composite ned 0,60 prosent
  • STI i Singapore ned 0,71 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 2,30 prosent

Amerikanske jobbtall

Investorer i regionen venter blant annet på oversikten over såkalte «jobless claims» i USA.

Statistikken, som slippes torsdag ettermiddag norsk tid, viser hvor mange som søkte om ledighetstrygd for første gang i uken som gikk, og kan dermed gi en pekepinn på hvordan coronaviruset har startet å påvirke det amerikanske arbeidsmarkedet.

– Vi begynner nå å få utskrifter av data som bør starte å fange den nye virkeligheten, og i den forbindelse er kveldens amerikanske «jobless claims» det store tallslippet, skriver strateg Rodrigo Catril i et notat, gjengitt av CNBC.

– De amerikanske jobbtallene for uken som endte den 21. mars er ventet å være veldig stort, forrige ukes tall viste 281.000, og medianestimatet for 21. mars er 1,5 millioner, fortsetter han.