24-åring satt på aksjer for over 20 millioner kroner ved årsskiftet

Andreas Hofstad (24) storhandlet på Oslo Børs i fjor og eide aksjer for mer enn 20 millioner kroner ved årsskiftet. Omstridte forbrukslånsbanker var favoritten.

COMEBACK: Aksjehandler Andreas Hofstad (24) gjorde i fjor comeback i selskapet som gjorde ham rik - Funcom.
Publisert:

Den 24 år gamle privatinvestoren Andreas Hofstad fra Trondheim har tjent flere millioner kroner i aksjemarkedet de siste årene, og lå ikke på latsiden i fjor heller.

I 2018 kjøpte han seg inn i en rekke selskaper notert på Oslo Børs gjennom sitt heleide investeringsselskap CMDC, ifølge det ferske aksjonærregisteret lagt frem mandag.

Hofstad eide ved utgangen av 2017 aksjer i tre selskaper, mens han ved årsskiftet 2018/2019 hadde puttet millionene sine i 14 selskaper.

Forbrukslån og oljeservice

Slik så aksjeporteføljen hans ut ved årsskiftet:

 • 100.000 aksjer i forsikringsselskapet Protector
 • 4,1 millioner aksjer i seismikkselskapet Seabird Exploration
 • 77.000 aksjer i minilagerselskapet Self Storage Group
 • 50.000 aksjer riggselskapet Borr Drilling
 • 600.000 aksjer i rederiet S.D. Standard Drilling
 • 132.426 aksjer i forbrukslånsbanken Monobank
 • 73.000 aksjer i forbrukslånsbanken Bank Norwegian
 • 60.000 aksjer i spillselskapet Funcom
 • 21.997 aksjer i finansselskapet Pareto Bank
 • 113.464 aksjer i it-selskapet Induct
 • 50.000 aksjer i gjeldsinvesteringselskapet B2Holding

Aksjenes samlede markedsverdi ved årsskiftet var på i overkant av 20 millioner kroner.

I tillegg kommer aksjer for rundt 1,3 millioner kroner i de OTC-noterte forbrukslånsbankene Instabank, Easybank og MyBank. Denne typen banker er for øyeblikket under press etter kraftig refs fra blant annet Finanstilsynet for sin utlånspraksis.

I regnskapet for 2017 var CMDCs børsnoterte aksjer bokført til 7,2 millioner kroner.

Les også

Kahoot kjøper norsk leseapp

Minus over hele linjen

E24 har ikke lykkes å få kontakt med Hofstad etter aksjonærlistene kom mandag.

Det er ikke kjent når aksjene ble kjøpt i fjor og heller ikke om det er blitt solgt og/eller kjøpt aksjer gjennom året, hverken blant de som var i porteføljen ved årsskiftet eller andre, og det blir derfor unøyaktig å regne på hva slags avkastning fjoråret ga den unge aksjehandleren.

Utviklingen til selskapenes aksjekurser viser at de fleste fikk juling på Oslo Børs gjennom fjorårets 12 måneder:

Seabird (-50%), Induct (-52%), Self Storage Group (-7%), Protector (-49%), S.D. Standard Drilling (-25%), Funcom (-26%), Monobank (-55%), Bank Norwegian (-26%), Pareto Bank (-11%), B2Holding (-39%) og Borr Drilling (-36%).

2017 var et knallår på Oslo Børs der pilene bare pekte oppover, men både på begynnelsen og mot slutten av 2018 var det børsfall over hele verden.

Begynte i 11-12-årsalderen

I 2014 gjorde Adresseavisen et intervju med privatinvestoren, som da var 19 år og akkurat hadde rundet halvannen million kroner i inntjening.

– Målet har aldri vært å bli rikest. Men på en annen side kan du si at man på Oslo Børs kun måler suksess i en ting, penger, og det ligger i de fleste menneskers natur å ville bli best, sa Hofstad til avisen.

Hoftstad gjorde den første transaksjonen i 11-12-års alderen.

– Etter skolen var det rett hjem og sette på tekst-tv for å følge med på kursene. Jeg har alltid hatt en interesse for dette. Hvorfor det er slik har jeg spurt meg selv om mange ganger uten at jeg finner noe godt svar. Det må ha noe med at det er veldig intellektuelt utfordrende og at det blir belønnet/straffet helt ut i fra egen innsats, sa Hofstad til Adressa den gangen.

Funcom-comeback

I 2017 fikk CMDC et resultat før skatt på 14 millioner kroner, og den bokførte egenkapitalen er på 24,5 millioner kroner, ifølge regnskapet.

Les også

Investor verdsetter Voi til én mrd. svenske kroner

En av Hofstads beste investeringer var spillselskapet Funcom, der han i 2017 kom inn gjennom en såkalt emisjon og solgte seg ut med en gevinst på 23 millioner kroner på under ett år.

I fjor kjøpte han seg altså inn i Funcom på nytt.

24-åringen ble også omtalt i Dagens Næringsliv etter at han samme år var med å redde det skadeskutte seismikkselskapet Seabird ved å skyte inn flere millioner kroner gjennom en kapitalinnhenting.

Publisert: