Expedia kaster toppsjefer etter «uenighet» med styret

Topplederne går på dagen etter «uenighet» om selskapets fremtid.

Elaine Thompson / TT NYHETSBYRÅN
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Konsernsjef Mark Okerstrom og finansdirektør Alan Pickerill er ferdig i reiselivsgiganten Expedia. Det bekrefter selskapet i en pressemelding.

Styreleder Barry Diller bekrefter i en uttalelse at det er uenighet rundt selskapets strategi som gjør at de to forlater selskapet.

Nyheten som kom en liten halvtime før Wall Street åpnet, bidro til å sende Expedia-aksjen opp over seks prosent i onsdagens handel.

Selskapet startet tidligere i år på en omorganisering som skulle bringe dets merkevarer og teknologi tettere sammen.

– Denne omorganiseringen resulterte i tapt fokus på den nåværende virksomheten, selv om den var en del av konseptet, noe som førte til skuffende resultater for tredje kvartal, og labre anslag for den nærmeste fremtid, sier styrelederen.

Expedia er blant de største reiseformidlerne i verden, og eier blant annet merkevarene Hotels.com, Hotwire, Egencia og Trivago.

Kuttet i prognosene

Da Expedia leverte kvartalsresultat i november kuttet selskapet resultatanslaget for 2019 til mellom 5 og 8 prosent, ned fra tidligere anslag på mellom 12 og 15 prosent, ifølge CNBC.

– Styret er uenige i disse anslagene, så vel som den avtroppende ledelsens visjon for vekst og er sterk i troen på at selskapet kan øke veksten i 2020, sier styreleder Diller i uttalelsen.

Han understreker samtidig at denne uenigheten gjorde det nødvendig med et skifte. Samtidig opplyser styrelederen at han vil kjøpe flere aksjer i selskapet for å signalisere sin «tro på og forpliktelse til» selskapets fremtid.

Diller vil sammen med visestyreleder Peter Kern lede selskapets på daglig basis frem til en permanent løsning er på plass. Samtidig opplyser selskapet at strategidirektør Eric Hart blir konstituert som finansdirektør inntil videre.

Meldingen fra selskapet

Her kan du lese mer om

 1. Expedia
 2. Ledere
 3. Wall Street
 4. Reiseliv
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Wall Street endte opp på ukens siste dag

 2. Rekorder på Wall Street etter Trumps handelstweet

 3. Trump: Artikkel om Kina-avtale er «helt feil»

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Bloomberg-kommentar: Wall Street har sett fremtiden – den er her allerede

 6. Nye rekorder på Wall Street etter handelskrigsoptimisme