Expedia kaster toppsjefer etter «uenighet» med styret

Topplederne går på dagen etter «uenighet» om selskapets fremtid.

Elaine Thompson / TT NYHETSBYRÅN
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Konsernsjef Mark Okerstrom og finansdirektør Alan Pickerill er ferdig i reiselivsgiganten Expedia. Det bekrefter selskapet i en pressemelding.

Styreleder Barry Diller bekrefter i en uttalelse at det er uenighet rundt selskapets strategi som gjør at de to forlater selskapet.

Nyheten som kom en liten halvtime før Wall Street åpnet, bidro til å sende Expedia-aksjen opp over seks prosent i onsdagens handel.

Selskapet startet tidligere i år på en omorganisering som skulle bringe dets merkevarer og teknologi tettere sammen.

– Denne omorganiseringen resulterte i tapt fokus på den nåværende virksomheten, selv om den var en del av konseptet, noe som førte til skuffende resultater for tredje kvartal, og labre anslag for den nærmeste fremtid, sier styrelederen.

Expedia er blant de største reiseformidlerne i verden, og eier blant annet merkevarene Hotels.com, Hotwire, Egencia og Trivago.

Kuttet i prognosene

Da Expedia leverte kvartalsresultat i november kuttet selskapet resultatanslaget for 2019 til mellom 5 og 8 prosent, ned fra tidligere anslag på mellom 12 og 15 prosent, ifølge CNBC.

– Styret er uenige i disse anslagene, så vel som den avtroppende ledelsens visjon for vekst og er sterk i troen på at selskapet kan øke veksten i 2020, sier styreleder Diller i uttalelsen.

Han understreker samtidig at denne uenigheten gjorde det nødvendig med et skifte. Samtidig opplyser styrelederen at han vil kjøpe flere aksjer i selskapet for å signalisere sin «tro på og forpliktelse til» selskapets fremtid.

Diller vil sammen med visestyreleder Peter Kern lede selskapets på daglig basis frem til en permanent løsning er på plass. Samtidig opplyser selskapet at strategidirektør Eric Hart blir konstituert som finansdirektør inntil videre.

Meldingen fra selskapet
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Expedia
 2. Ledere
 3. Wall Street
 4. Reiseliv

Flere artikler

 1. Forbrukslånsbanken Brabank kaster toppsjefen og styreleder

 2. Norwegians styreleder: Ny toppsjef vil være klar innen en måned

 3. Norwegian ansetter Jacob Schram som ny konsernsjef

 4. Annonsørinnhold

 5. Selvaag Bolig flytter tomtene ut i eget selskap: Milliardutbytte til Selvaag-familien

 6. Zalando doblet resultatet under coronakrisen