Fjordkrafts største aksjonær BKK vil halvere eierskapet

Blir ikke lenger største aksjonær i kraftselskapet dersom salget gjennomføres.

Thomas Brun / NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Kraftkonsernet BKK har engasjert ABG Sundal Collier til å undersøke mulighetene for å selge 8 millioner aksjer i Fjordkraft, tilsvarende 7,6 prosent av aksjekapitalen i selskapet.

Aksjene har en verdi på 631 millioner kroner, ifølge E24s beregninger. Dette baserer seg på kursen Fjordkraft-aksjen ble handlet for ved børsdagens slutt tirsdag.

BKK er største aksjonær i Fjordkraft, men vil ikke lenger være det dersom aksjene nå selges. Kraftkonsernet vil da sitte igjen med 7,93 millioner Fjordkraft-aksjer, noe som er mindre enn eierandelen Folketrygdfondet sitter med.

Forsøket på å selge aksjene (bokbyggingsprosessen) ble satt i gang etter at Oslo Børs stengte tirsdag. Denne prosessen kan ifølge meldingen avsluttes på kort varsel. BKK understreker at de innehar retten til å selge færre aksjer, eller ingen aksjer i det hele tatt.

Videre vil BBK inngå en såkalt «lockup»-avtale knyttet til de aksjene konsernet blir sittende igjen med. Dette betyr i praksis at selskapet ikke vil selge flere aksjer i Fjordkraft innenfor en tidsperiode på 60 dager.

Dette er andre gang på i overkant av et år at BKK selger aksjer i Fjordkraft. I inngangen til juni i fjor solgte kraftkonsernet 15 prosent av aksjene i Fjordkraft for 666 millioner kroner, eller 42,50 kroner per aksje.

I etterkant har aksjen steget betydelig, og ble ved børsdagens slutt tirsdag handlet for 78,90 kroner.

Les meldingen fra selskapet her

Her kan du lese mer om

  1. BKK
  2. Fjordkraft
  3. Aksjelive

Flere artikler

  1. Beste kvartal på Oslo Børs på 10 år: – Minner nesten om en spekulativ boble eller en mani

  2. Ti år med Tesla på børs: Aksjen har banket «alle»

  3. Finanstilsynet vurderer å inndra Insr-konsesjon

  4. Annonsørinnhold

  5. Boeing og Tesla steg kraftig på positiv Wall Street

  6. Norwegian gjør om mer gjeld til aksjer