Kværner venter høyere inntekter, betaler foreløpig ikke ut utbytte

Kværner øker driftsresultatet mer enn ventet i andre kvartal og opprettholder målet om å øke omsetningen til over 10 milliarder kroner innen 2023. 

OPPRETTHOLDER GUIDING: Kværner-sjef Karl-Petter Løken leverer sterkere resultater i andre kvartal og opprettholder målsettinger om økte inntekter, men foreslår ikke utbytte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • Camilla Knudsen
Publisert:

Kværner øker brutto driftsresultat (EBITDA) til 132 millioner i andre kvartal fra 91 millioner i samme periode i fjor, ifølge en melding fra selskapet.

På forhånd var det ventet 96–97 millioner, skriver DNB Markets, som har et positivt førsteinntrykk av rapporten.

Totalt stiger resultatet til 69 millioner kroner fra 42 millioner kroner.

– Vi opprettholder forventningene til 2019, med inntekter for året på over 8 milliarder kroner. Vi fastholder også vårt mål om å øke omsetningen til over 10 milliarder kroner innen 2023, fra drøyt 7 milliarder i 2018, sier Karl-Petter Løken, Kværners konsernsjef, i meldingen.

Les også

Kværner skal gjøre plattformstudie for Shell: Håper å få levere ubemannet plattform på britisk sokkel

Kværner har ved utgangen av andre kvartal en ordrereserve på 9 milliarder kroner etter å ha blitt tildelt ordrer for 732 millioner i den siste perioden. Det er ned fra 10,2 milliarder i slutten av forrige kvartal og 11,2 milliarder kroner for ett år siden.

– Ordrereserven vår er god, og alle prosjekter har fremdrift i henhold til plan. Som vi sa ved starten av 2019, så forventer vi at flere prospekter vil passere viktige beslutningsmilepæler hos våre kunder i løpet av høsten, sier Løken.

Kværner antar at noen få kontrakter av «varierende størrelse» kan bli tildelt i andre halvår, men at de fleste av de større prospektene tildeles i 2020 og 2021. Selskapet posisjonerer seg nå for flere av disse mulighetene.

– Et eksempel er at vi bare i løpet av det siste halvåret har utarbeidet flere anbud på viktige offshore vindkraftprosjekter, og vi har flere prospekter vi skal levere anbud på i tiden som kommer, sier Løken.

Betaler ikke utbytte

Etter at Kværner for første gang siden 2015 betalte utbytte for 2018, og uttalte at det ville vurderes igjen etter første halvår, foreslås det nå ikke utbytte.

«En robust balanse og kontantbeholdning er viktig i den satsingen Kværner står oppe i for å vinne nye kontrakter og for å øke aktiviteten i vekstsegmenter. Dette gir også fleksibilitet til å forfølge strategiske utviklingsmuligheter», skriver selskapet.

Les også

Rystad tror boomen fortsetter: Spår nye oljerekorder for USA

Les også

Har funnet enda mer olje i konfliktområdet Noaka

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kværner
 2. Olje og gass

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Kværner-ledelsen tilfreds med resultatet i andre kvartal

 2. Kværner halverer utbyttet til tross for resultathopp

 3. Betalt innhold

  Kværner økte inntektene

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Børskommentar: Ned 35 prosent er ikke «noe lavere», Kværner

 6. Betalt innhold

  Kværner tror på inntektsfall i 2020