Flere vil ha økologisk julemat

I år er det lettere enn noen gang å finne økologisk pinnekjøtt, julegriser og ribbe i butikken. En fersk undersøkelse viser at flere er positive til at tradisjonsmaten lages med økologiske råvarer.

  • NTB
Publisert:

– Dette er produkter av høy kvalitet fra dyktige produsenter som følger et eget økologisk regelverk. Jeg håper derfor at flest mulig butikker tar inn økologisk julemat slik at norske forbrukere kan velge en økologisk jul, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp).

Forsker Margrethe Hersleth hos Nofima Mat har undersøkt nordmenns holdninger til tradisjonsmat som en del av et stort europeisk prosjekt, TrueFood.

I undersøkelsen ble folk bedt om å ta stilling til en lang rekke endringer av tradisjonsmaten. De ble for eksempel spurt om maten kunne inneholde mindre salt eller fett, om de likte endringer i emballasjen eller om de ville kjøpe ferdiglaget julemat.

– Økologisk kom nesten helt på topp blant de endringsforslagene folk var positive til, sier Hersleth.

Flere E24-saker

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Nordmenn hamstrer badevekter før jul

  2. Luksusmat-butikkene lever fett på nordmenns julevaner: - Hadde ikke klart oss uten julen

  3. Positive til å betale merfor norske landbruksvarer

  4. Én av tre er villige til å betale mer for økologisk mat

  5. Nordmenn klikker jula inn på nett