Ekornes-sjefen går på dagen

Roger Lunde har vært sjef for møbelprodusenten siden tidlig i 2020.

Publisert:

Roger Lunde går av som administrerende direktør for møbelprodusenten Ekornes med umiddelbar virkning. Det opplyser selskapet i en melding onsdag.

Lunde begynte som toppsjef i februar 2020.

Fredrik Ødegård Nilsen, som i dag er finansdirektør i Ekornes, går inn som midlertidig administrerende direktør. Prosessen er i gang med å finne neste permanente toppsjef, skriver Ekornes.

Den norsk møbelprodusenten står bak varemerker som Stressless og Svane, og har hovedkontor i Sykkylven i Møre og Romsdal.

Les på E24+

Her får Jonathan (24) bruke 20 prosent av jobben på noe han brenner for

– En ekstraordinær periode

Styreleder Ruihai Zhao takker Lunde for innsatsen i en uttalelse.

– Siden Roger tok over ledelsen i februar 2020, har han ledet Ekornes gjennom en ekstraordinær periode preget av makroøkonomisk usikkerhet og raskt skiftende markedsforhold, sier Zhao.

– I løpet av denne perioden har Ekornes oppnådd lønnsom vekst ved konsekvent å levere på strategiske prioriteringer, med fokus på innovasjon, forsyningskjedestyring og optimalisering av operasjoner på tvers av segmenter og markeder, legger han til.

– Stolt

– Jeg er veldig stolt over prestasjonene våre på Ekornes de siste årene, og hvordan vi har fått gruppen til å utvikle seg, forbedre seg og vokse, sier Lunde selv i en uttalelse.

– Våre fortsatte rekordresultater viser styrken i vår langsiktige strategi, og jeg er sikker på at Fredrik og den nye faste administrerende direktøren vil lykkes med å lede Ekornes’ neste fase av lønnsom vekst, sier han.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om