Oppgang i Asia etter Kina varslet reiselettelser

Asiatiske børser stiger etter at Kina varslet at det vil fjerne karantenekrav for innreisende fra utlandet. Særlig reiseaksjer stiger i morgentimene.

Publisert:

Allerede mandag tjuvstartet Tokyo- og Shanghai-børsene romjulsuken med oppgang. Tirsdag setter flere børser i gang den forkortede handelsuken.

Slik er utviklingen på Asia-børsene:

  • Nikkei 225 i Tokyo stiger 0,27 prosent
  • Kospi i Seoul er opp 0,34 prosent
  • Shanghai Composite klatrer 0,78 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore stiger 0,43 prosent
  • Børsene i Sydney og Hongkong holder fortsatt stengt i anledning julehøytiden.

Letter på karanteneregler

Utviklingen på de asiatiske børsene kommer etter at kinesiske myndigheter mandag ettermiddag gjorde det kjent at de vil fjerne karantenekrav for tilreisende fra utlandet.

Når kravet om obligatorisk karantene skrotes, vil tilreisende kun behøve en negativ PCR-test for å komme inn i Kina – tatt 48 timer før avreise.

Det er et nytt steg i landets nedtrapping av coronatiltak.

Kina gikk 7. desember brått bort fra den strenge strategien om nullsmitte som har rådet siden pandemien startet. Det skjedde i kjølvannet av flere protester fra befolkningen mot massenedstenginger, testing og karantener.

Landet opplever nå den kraftigste smitteøkningen i verden etter at svært strenge restriksjoner hadde beskyttet innbyggerne mot coronaviruset i snart tre år.

Les på E24+

Børskommentar: Det går mot et turbulent år for XXL

Reiseaksjer stiger

Typiske gjenåpningsaksjer er blant vinnerne på de asiatiske børsene i morgentimene.

Fjerningen av karantenekrav kan føre til at kinesere igjen velger å reise utenlands på ferie, noe som er godt nytt for selskaper i nærliggende land. Kinesiske turister sto for en tredjedel av de reisende til Japan og Sør-Korea før pandemien brøt ut, ifølge Bloomberg.

Koreanske Lotte Tour Development er opp nærmere syv prosent på Seoul-børsen tirsdag morgen.

– Kinesiske myndigheter tar et steg for å fullføre gjenåpningen og denne beslutningen kan gi mer momentum for koreanske kasjer relatert til kinesisk forbruk, som kosmetikk-, ferie- og reiseselskaper, skriver strateg Han Jiyoung i Kiwoom Securities i et notat, ifølge Bloomberg.

Les på E24+

Har tjent millioner på spillnøkler: – Hadde ikke sett for oss at det skulle bli så mye

Satser på Kina

Santa Lucia Asset Management satser for tiden på kinesiske aksjer. Det fortalte investeringsdirektør James Morton til CNBC-programmet Squawk Box Asia natt til tirsdag.

Han mener at investorer som planlegger å være undervekt undervekt Å være undervekt i betyr at man tror en spesifikk investeringskategori vil gjøre det dårligere enn andre investeringer, og at man derfor lar den være en mindre del av porteføljen enn normalt. i Kina i 2023 gjør en feil beslutning.

– Vi er mer overvekt overvekt Overvekt er det motsatte av undervekt, og innebærer at man har tro på at en spesifikk investeringskategori vil gå bedre enn andre investeringer, og at man derfor lar den inneha en større del av porteføljen enn normalt. i dag enn jeg tror vi har vært noen gang, fordi vi er mer sikker på at det er det riktige i 2023, sa Morton i programmet.

Han begrunner dette med at selskapsresultatene er ventet å bli «betydelig bedre» i andre kvartal, sammenlignet med året før. Likevel legger han til at de forventer at det blir «litt smertefullt» i gjenåpningsfasen de nærmeste månedene.

I en tidligere versjon av denne saken var Sydney-børsen oppført som åpen. Dette er feil, da børsen også tirsdag holder stengt. Dette ble rettet 27. desember klokken 08.34

Publisert:
Gå til e24.no