Asia-børsene faller etter turbulent uke

Det bærer igjen nedover for aksjene til kinesiske teknologikjemper. I USA peker pilene mot en tung start på børsene når handelen åpner i ettermiddag.

NEDGANG: Hongkong-børsen leder an i børsfallet i Asia fredag.
 • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

Børsene i Shanghai og Hongkong faller på nytt fredag, i det som har vært en turbulent uke for kinesiske aksjer.

Også Tokyo-børsen setter kursen nedover, mens handelen med finansielle kontrakter i USA foreløpig indikerer en markant nedgang når børsene åpner i ettermiddag.

Les også

Kina slår ned på tek-gigantene: – Man kan få noen billige aksjer fremover

Slik er utviklingen i Asia:

 • Nikkei 225 i Tokyo faller 1,6 prosent
 • Hang Seng i Hongkong sendes ned 2,2 prosent
 • Kospi i Seoul faller 1,1 prosent
 • Shanghai Composite er ned 0,5 prosent
 • FTSE Straits Times i Singapore er uendret
 • ASX 200 i Sydney er uendret

Nytt fall for teknologi

I Hongkong faller teknologisektoren, en del av markedet som har vært under press i det siste. Uken startet med store fall, før stemningen snudde igjen.

Fredag er teknologindeksen ned 3,6 prosent, ifølge CNBC. Store selskaper som Tencent og Alibaba faller henholdsvis 3,9 og 5,5 prosent.

Mens børsene i USA har steget til stadig nye rekorder i år har utviklingen vært motsatt i Hongkong og Kina. Hang Seng-indeksen er ned over fem prosent siden årsslutt, mens Shanghai-børsen har falt over to prosent.

Les også

Amazon omsatte for over 113 milliarder dollar

Fredag ligger det foreløpig an til en rød åpning på New York-børsen. De såkalte future-kontraktene på S&P 500 faller 0,8 prosent, mens tilsvarende handel på teknologibørsen Nasdaq peker ned 1,3 prosent.

Det skjer etter en sterk juli måned for børsene og et knippe nye kvartalsresultater torsdag kveld, deriblant fra netthandelskjempen Amazon.

Mot tungt fall for Amazon-aksjen

I toppsjef Jeff Bezos sitt siste kvartal som administrerende direktør leverte Amazon over 100 milliarder i dollar i omsetning, det tredje kvartalet på rad over den symbolske grensen.

Analytikerne hadde likevel ventet enda sterkere tall. I handelen etter stengetid på Nasdaq-børsen sendes Amazon-aksjen ned 7,5 prosent, hvilket også preger resten av markedet.

Stengte butikker og mindre mobilitet har gjort at nye kunder har strømmet til nettbutikkene, og denne veksten har de beholdt frem til nå.

Analytikere forventer likevel at denne veksten vil stoppe, på grunn av at veksten ble drevet av ekstraordinære tider, ifølge WSJ.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nikkei
 2. Shanghai-børsen
 3. Hang Seng
 4. S&P 500
 5. Tokyo-børsen

Flere artikler

 1. Tungt fall for teknologiaksjer i Hongkong

 2. Nedgang på Asia-børsene

 3. Bred børsoppgang fortsetter i Asia

 4. Nytt tungt fall på Hongkong-børsen

 5. Tunge fall for dataspillaksjer etter kinesisk utspill