SBB selger 25 prosent av eierandelen av Solon Eiendom

SBB selger eierandelen for 818,6 millioner kroner til Obos.

Publisert:

Det svenske eiendomsselskapet Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) selger aksjer tilsvarende 25 prosent av totalt antall aksjer i Solon Holding til Obos. Det fremgår av en melding fra selskapet mandag morgen.

Kjøpesummen er 818,6 millioner kroner, og avtalen er betinget av konkurransegodkjenning.

– SBB har et sterkt fokus på å redusere eksponeringen i felleseide selskaper og fokusere på sin kjernevirksomhet. Transaksjonen er nok et skritt i den retningen. Samtidig er vi glade for vårt samarbeid med Obos, som er en langsiktig og pålitelig medlemseid boligutvikler, sier Krister Karlsson, viseadministrerende direktør og leder for prosjekter og eiendomsutvikling i SBB, i meldingen.

– Vi fortsetter arbeidet med strategiske samarbeid om utvikling av gode og attraktive boliger for Obos-medlemmer. Solon bygger attraktive boliger med høy kvalitet og spennende arkitektur, og som hovedeier ser vi frem til å kunne fortsette å utvikle Solon, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør med ansvar for aksjeinvesteringer i Obos.

SBB og Obos eier Solon Eiendom Holding i et felleseid selskap. Solon Holding eier på sin side 100 prosent av aksjene i Solon Eiendom AS, heter det i meldingen.

Les også

Svenske SBB kjøper Solon

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om