Børsdagen

Noreco-aksjen stupte etter gassforsinkelse

Oslo Børs endte nesten flatt onsdag, mens Noreco-aksjen falt kraftig. Oljeprisen stiger etter Opec-enighet om økning i oljeproduksjonen.

SVAKT OPP: Onsdag ettermiddag er Oslo Børs i svak oppgang.
 • Ragnild Tiller
 • Emma Rød Husøy
Publisert:

Hovedindeksen endte nærmest uendret, med en nedgang på 0,08 prosent.

Oljeprisen steg etter Opec-enighet om produksjonskvoten, men falt derett tilbake. I skrivende stund handles ett fat nordsjøolje (brent) for 100 dollar – det er opp 0,2 prosent for dagen.

 • Børslokomotivet Equinor var ned 0,4 prosent.
 • Aker BP, ettermiddagens nest mest omsatte aksje etter Equinor, steg 0,5 prosent.
 • Rec Silicon, tredje mest omsatt, var opp 6,5 prosent.

Landene i Opec+ enige om liten økning i oljeproduksjonen

Under ettermiddagens Opec+-møte ble produksjonspolitikken for september fastsatt. På møtet ble det klart at landene i oljekartellet vil fortsette å øke produksjonskvoten med 100.000 fat per dag.

Beslutningen, som kartellet selv bekrefter i en pressemelding, ble tatt etter en videokonferanse for Opec+ onsdag. Ifølge Bloomberg skal det være den minste økningen i kartellets historie.

Landene kuttet produksjonen kraftig da oljeprisen stupte i starten av koronapandemien. Men etter en gradvis økning produserer Opec+ i teorien nå like mye olje som før pandemien, ifølge NTB.

Ifølge NTB er en annen utfordring at mange av Opec-landene ikke klarer å fylle kvotene de har fått. I realiteten produserer derfor Opec+ fortsatt mindre olje enn før pandemien.

Noreco-aksjen rett ned

Noreco falt 21,2 prosent etter melding om at datoen for den første gassopphentingen i det danske gassfeltet Tyra er flyttet til vinteren 2023/2024.

Som følge av endringene er budsjettet for Tyra II ventet å øke med 120 millioner dollar sammenlignet med det opprinnelige budsjettet.

Forskyvningen er knyttet til arbeidet på TEG, den eneste modulen på land der det fortsatt pågår arbeid. Syv av åtte moduler er allerede installert offshore.

Overføringsarbeidet kommer i hovedsak som følge av at covid-19-restriksjoner har utfordret fremdriften og kvaliteten, som har ført til forstyrrelser i forsyningskjeden.

Resultatvarsel fra AKVA group

AKVA group, som leverer utstyr og tjenester til havbruksnæringen, forventer i andre kvartal en omsetning på 907 millioner kroner, ifølge en børsmelding onsdag.

Det er en økning på ni prosent fra samme periode i fjor.

Overskuddet er imidlertid «vesentlig påvirket» av tapsavsetninger og økt inflasjon. AKVA group venter følgelig et driftsresultat på minus 41 millioner kroner.

Aksjen var ned 4,62 prosent.

Oppgang i Asia

I Asia stabilisererte børsene seg etter Nancy Pelosi, lederen for det amerikanske Representantenes hus, sitt Taiwan-besøk tirsdag.

Lettelse i forbindelse med at Nancy Pelosi kom trygt frem til Taiwan tirsdag uten større konfrontasjoner, har bidratt til å løfte børsene, skriver Reuters.

Les på E24+

Investtech-analyse: Tre aksjer for langsiktige investorer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Bred oppgang i Asia

 2. Oljeprisen mot laveste nivå siden invasjonen av Ukraina

 3. Oppgang på Asia-børsene

 4. Oljekjempene trakk ned Oslo Børs

 5. Oppgang på Oslo Børs