Corona-frykt og shoppebrems bidro til bredt fall på Wall Street

Wall Street-aksjer ramlet nedover etter en særdeles dårlig dag for varehandelen.

Dagen på Wall Street
 • Svein Olav Sæter
Publisert:

Mandag var det rekord på to av tre indekser ved stengetid. Tirsdag falt de toneangivende indeksene tilbake igjen. Slik ser det ut med ved stengetid:

 • Dow Jones ned 0,79 prosent
 • Nasdaq ned 0,93 prosent
 • S&P 500 ned 0,70 prosent

I går ble det toppnotering for industritunge Dow Jones og den brede S&P 500. I tillegg markerte sluttkursen en dobling for S&P 500 siden bunnpunktet i mars 2020.

Delta-frykt og shoppestopp bidro til fall

Detaljhandelen i USA fikk i sommer en brå nedgang. Nye tall fra det amerikanske næringsdepartementet, som kom før børsåpning tirsdag, viste at amerikanere handlet for 1,1 prosent mindre i juli enn juni.

På forhånd ventet analytikerne en mindre tilbakegang på 0,3 prosent, ifølge Reuters.

– Folk har brukt penger som fulle sjøfolk etter overføringer fra staten og større lønnsinntekter. Nå er det på vei mot lavere nivåer, sa sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets til E24 i helgen i påvente av tallene.

Det at nedgangen er større enn ventet kan likevel forklare tirsdagens fall på børs, idet investorer ser mindre fremtidig inntjening med mindre varehandel.

Amerikanske investorer viste også frykt for at den mer smittsomme delta-varianten av coronaviruset skal stikke kjepper i hjulene på den økonomiske gjeninnnhentingen, skriver Wall Street Journal. Denne varianten har allerede startet å påvirke etterspørselen, skriver avisen.

Les også

Harmonychain-aksjen til værs etter krypto-oppdatering

Handelsgiganter falt etter kvartalsresultat

Verdens største arbeidsgiver, Walmart, rapporterte før børsåpning om nye kvartalstall. Selskapet satt igjen med 1,78 dollar per aksje, 21 cent mer enn anslagene, ifølge CNBC.

Tirsdag endte aksjen flatt etter å ha vært i negativt terreng store deler av dagen.

Fallet kommer på tross av at omsetningen også var bedre enn forventet og at Walmart oppjusterte sine forventninger til resten av året.

Home Depot var også på banen med nye tall tirsdag morgen. Bo- og byggevaregiganten tjente mer enn ventet, med et resultat på 4,53 dollar per aksje.

Tirsdag kveld endte Home Depot-aksjen likevel med å ramle 4,2 prosent. Den er med det den største bidragsyteren til fallet for Dow Jones-indeksen.

Salget butikk-for-butikk økte med 4,5 prosent i andre kvartal, sammenlignet med ventede 5,0, ifølge CNBC.

Byggvarekonkurrenten Lowe’s er også hardt ned på tirsdag. Aksjen var blant de som bidro mest til å senke den brede S&P 500-indeksen.

Lowe’s endte dagen med et aksjefall på 5,8 prosent.

Les på E24+

Børs i katedralen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. S&P 500
 4. Home Depot
 5. Walmart
 6. Lowe’s

Flere artikler

 1. Wall Street snublet etter Fed-referat

 2. Dagen endte ned på Wall Street: Amazon faller kraftig

 3. Ørliten oppgang på Wall Street

 4. Teknologiaksjer falt før resultatslipp

 5. Rekordkveld på Wall Street