Kahoot bikket 1 million betalende brukere: – Milepæl

Aksjekursen raste forrige gang Kahoot la frem en handelsoppdatering. Nå viser nye tall at selskapet for første gang har passert 1 million betalende brukere i et kvartal.

Kahoot og adm. direktør Eilert Hanoa
Publisert:

Quizspillselskapet Kahoot legger frem en handelsoppdatering onsdag morgen etter at aksjekursen har svingt voldsomt den siste tiden.

Oppdateringen viser at de fakturerte inntektene landet på 27,5 millioner dollar i årets tredje kvartal, inkludert oppkjøpet av Clever, noe som er en oppgang på 137 prosent fra samme tid i fjor.

Ekskludert oppkjøpet var de fakturerte inntektene på 22 millioner dollar, en årlig vekst på 90 prosent. Selskapet bikket 1 million betalende abonnementer, opp fra 933.000 per utgangen av andre kvartal.

Kahoot ventet på forhånd å lande på en fakturert omsetning på 22 millioner dollar i tredje kvartal 2021 og å nå 1 million betalende abonnementer i samme periode, ekskludert oppkjøpet av Clever.

– Det er en milepæl for selskapet, sier Kahoot-sjef Eilert Hanoa, som påpeker at dette er første gang selskapet har passert 1 million betalende abonnementer.

288 prosent vekst

Ellers beskriver selskapet følgende utviklingstrekk:

  • Kontanter og lignende var på 206 millioner dollar ved utgangen av kvartalet.
  • Årlige gjentagende inntekter (ARR) var på 124 millioner dollar i kvartalet, opp 288 prosent årlig, inkludert oppkjøpet.
  • For fjerde kvartal venter selskapet fakturerte inntekter på over 39 millioner dollar, inkludert Clever-tallene.
  • Selskapet venter å konkludere vurderingen av en sekundærnotering ved utgangen av første kvartal 2022.

Den fullstendige kvartalsrapporten legges etter planen frem 4. november.

På spørsmål om hva selskapet kan gjøre bedre, svarer Hanoa at de generelt har ambisjoner om en enda høyere veksttakt.

– Og vi kommer til å fortsette å se hva vi kan gjøre enda bedre for å vokse og hvordan vi kan levere bedre tjenester til brukerne våre enda raskere.

– Vi er aldri helt fornøyd med alle sider av virksomheten, men som en start på andre halvår, og ikke minst for vår gruppe med Clever som en del av Kahoot, er vi fornøyd med kvartalet, sier Hanoa.

Kahoot-aksjen er blant de mest omsatte aksjene etter at handelen er i gang på Oslo Børs onsdag formiddag. Aksjen var opp over fire prosent i åpningen, men oppgangen demper seg deretter noe. Klokken 09.06 er kursen opp 1,96 prosent til 65 kroner.

Analytiker Frank Maaø i DNB Markets følger Kahoot-aksjen. 

– Vi anser dette som en positiv oppdatering etter en del usikkerhet, sier analytiker Maaø til E24.

– Fakturerte inntekter var litt over hva vi hadde ventet, mens kundetallet er noenlunde på linje med forventningene våre, sier Maaø. 

Maaø viser til at Kahoot har levert et par svakere kvartaler, og at det har vært en del usikkerhet etter litt svakere organisk vekst i første og andre kvartal. 

Høye forventninger

Aksjen har hentet seg inn igjen etter at den raste ved forrige handelsoppdatering i sommer.

En kraftig brems i betalende brukere ble trukket frem som en sentral faktor bak kursraset.

Kahoot-sjef Eilert Hanoa sa den gang at det er åpenbart at forventningene er høye til selskapet.

Kahoot startet opprinnelig som en populær quiz-app, men har de siste årene satset tungt på utdanningsverktøy og spillbasert læring.

Eksplosiv vekst i nye brukere gjennom fjoråret ga en fantastisk kursutvikling på børs, men skapte også forventninger om at trenden skulle fortsette.

Alle syv analytikerne som følger aksjen har en anbefaling om «kjøp» eller «overvekt», og det høyeste kursmålet ligger på 150 kroner, ifølge Bloomberg.

Ved Børsens stengetid mandag lå aksjekursen på 63,75 kroner, etter en oppgang på 4,08 prosent for dagen. Kursen nådde en topp i januar på 132 kroner.

Storoppkjøp

I kvartalet gjennomførte Kahoot deres største oppkjøp noensinne, av amerikanske Clever. Det norske IT-selskapet betaler inntil rundt 4,2 milliarder kroner for Clever.

Clever er et California-basert selskap startet i 2012 som skal være en av de mest brukte digitale læringsplattformene blant amerikanske barnehager og det som i Norge tilsvarer grunnskoler og videregående skoler. Mer enn 89.000 skoler bruker tjenesten.

Presisering: E24 skrev i et pushvarsel at selskapet slo egne forventninger for fakturerte inntekter i tredje kvartal. Det riktige er at dette tallet var som selskapet tidligere hadde ventet.

Les på E24+

Børskommentar: «Hvis du leter etter utbytte, er denne Sveaas-aksjen for deg»

Les på E24+

DNB-forvalterens beste tips til kinesiske aksjer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om