Equinor signerer milliardkontrakter med Aibel

Aibel anslår at kontraktene med opsjoner samlet vil kreve 3.500 årsverk.

Geir Tungesvik (fra venstre), prosjektdirektør i Equinor, Mette H. Ottøy, anskaffelsesdirektør i Equinor, og Mads Andersen, konsernsjef i Aibel.
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Equinor har på vegne av partnerskapene i Krafla, Gina Krog, Asterix og Gassco på Kårstø signert kontrakter med Aibel til en verdi av omtrent fem milliarder kroner, inkludert opsjoner.

– Disse tildelingene bygger videre på vår sterke felles historie og Aibels demonstrerte konkurransekraft. Kontraktene vil innebære arbeid i stort omfang for Aibels norske organisasjon, inkludert i Haugesund, Harstad, Asker og Stavanger, sier Mette H. Ottøy, direktør for anskaffelser i en melding fra oljegiganten.

– Langsiktig samarbeid

Like etter nyheten stiger Equinor-aksjen på børs etter en markant nedgang på to prosent tidligere tirsdag. Få minutter etter nyheten er aksjen opp 0,7 prosent.

– Vi har et langsiktig samarbeid med Aibel, og de er en av våre viktigste samarbeidspartnere i videreutviklingen av prosjektporteføljen på norsk sokkel, sier Geir Tungesvik, prosjektdirektør i Equinor.

Aibel eies 50 prosent av Ferd, og 32 prosent av svenske Ratos, og 18 prosent av det sjette AP-fondet. Selskapet er under vurdering for enten notering eller salg, meldte de i mai.

Fire nye kontrakter

Aibel har totalt blitt tildelt fire ulike kontrakter:

 • Forprosjektering og design (FEED) for den ubemannede prosessplattformen på Krafla-feltet. Verdien på studien er beregnet til i overkant av 180 millioner kroner.
 • FEED-studie for å knytte Asterix-funnet til Aasta Hansteen-plattformen. Samlet verdi for FEED-studien er beregnet til i overkant av 75 millioner kroner.
 • Aibel har blitt tildelt en gjennomføringskontrakt for modifikasjoner på Gina Krog og Sleipner A for å knytte plattformene sammen med den nye rørledningen. Denne kontrakten har en verdi på i underkant av 500 millioner kroner og er anslått til å sysselsette om lag 70 personer de neste tre årene.
 • På vegne av operatør Gassco og interessentskapet Gassled har Equinor tildelt Aibel en FEED-kontrakt for å elektrifisere turbiner og trykkokere på Kårstø prosessanlegg. Kårstø elektrifiseringsprosjekt har som mål å redusere CO₂-utslippene med i underkant av 500.000 tonn per år.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Elektrifisering
 2. Norsk sokkel
 3. CO2
 4. Gass
 5. Industri
 6. Aibel
 7. Gina Krog

Flere artikler

 1. Aibel får ny milliardkontrakt: – En god uke på jobben

 2. Aibel får kontrakt til 130 millioner - skal del-elektrifisere Kårstø

 3. Equinor forlenger kontrakter verdt 11,5 milliarder kroner

 4. Equinor vil samarbeide med koreansk selskap om havvindprosjekt

 5. Equinor med milliardsalg i Irland