Investorenes aksjekjøp

Privatinvestorer fortsetter å laste opp i olje- og gassaksjer

Seismikkaksje var Nordnet-kundenes favorittinvestering i mars.

TGS-sjef Kristian Johansen.
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Nettmegleren Nordnet skriver i en oppdatering at småsparerkundene omsatte aksjer for 40,5 milliarder kroner i mars.

– I løpet av mars har Nordnets kunder solgt unna råvareselskaper som har steget mye, og kjøpt råvareaksjer som enda ikke har fått det kursløftet som Equinor og Aker BP har hatt, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen, i meldingen.

Seismikkselskapet TGS Nopec er på toppen over de mest kjøpte aksjene, med kjøp på 385 millioner kroner. Aksjen er siden årsskiftet opp over 50 prosent.

– TGS Nopec er den mest kjøpte aksjen. Jo lengre oljeprisen holder seg på høye nivåer, desto mer sannsynlig er det at det settes i gang ny leting etter olje. Her er TGS en het kandidat gitt at selskapet er kapitallett, og har evnen til å snu seg rundt fort om det skulle bli en økt oppdragsmengde, uttaler Johannesen.

Samtidig er oljeselskapet Vår Energi nest mest kjøpt med 105 millioner kroner.

Les på E24+

Kjente og skjulte farer for deg som jakter seismikkaksjer

Olje- og gassgiganten Equinor er på toppen av salgslisten, med et nettosalg på 158 millioner kroner.

– Dette tror jeg har med å gjøre at aksjen har steget kraftig de siste månedene og inntjeningen er kanskje på så høye nivåer at man velger å tro at dette er en topp, kommenterer investeringsøkonomen.

Les også

TGS tapte over 900 mill. kroner

Oslo Børs mot strømmen

Hovedindeksen på Oslo Børs falt torsdag, men endte likevel med en oppgang på om lag fem prosent i løpet av første kvartal.

Børsene i Norges naboland fikk det tøft i første kvartal, men Oslo Børs skiller seg positivt ut etter prisoppgang på råvarer og energi. Equinor endte kvartalet på tidenes høyeste sluttkurs.

Oslo Børs gjorde det også betydelig bedre enn børsene i de andre nordiske landene i første kvartal, etter prisoppgang på olje og gass og råvarer som aluminium.

Les også

Oslo Børs mot strømmen – slår andre nordiske børser

Venter laveste inntjening på to år

De neste ukene kommer det kvartalstall fra de tre første månedene av 2022.

– Som vi har sett har de økonomiske dataene falt litt i det siste, mye grunnet en stadig økende inflasjon, legger Johannesen til.

Han forklarer videre at i følge ulike estimater så forventer det en inntjeningsvekst på 4,8 prosent for selskapene på S&P 500-indeksen.

– Om dette stemmer er det den laveste inntjeningsveksten siden 2020. Med høyere inflasjon og svakere inntjening blant selskapene vil markedet søke med lupe etter hva de ulike toppsjefene og bransjeaktørene vil si om fremtiden for sine respektive selskap og bransjer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Investorenes aksjekjøp
 2. Nordnet
 3. Equinor
 4. TGS

Flere artikler

 1. Shippingtopp kjøper PGS-aksjer for 85 millioner

 2. Stordalen ute av PGS-toppliste

 3. Betalt innhold

  «Vesentlig bet» på to aksjer

 4. Resultatvekst for TGS

 5. Anbefaler Subsea 7-kjøp etter oljeprisbykset