Oljefondet fikk en avkastning på 31 milliarder kroner

Fondet hadde en verdi på 11.674 milliarder kroner ved utgangen av september.

Oljefond-sjef Nicolai Tangen.
Publisert:

Statens pensjonsfond utland (Oljefondet) hadde en avkastning på 0,1 prosent, tilsvarende 31 milliarder kroner i tredje kvartal. Det kommer frem i en oppdatering fra fondet.

Fondets totale verdi var ved utgangen av kvartalet på 11.674 milliarder kroner. Det er en økning på mer enn 700 milliarder kroner fra inngangen til året.

– Aksjemarkedet fortsatte å styrke seg frem mot august, for så å gå noe ned i andre halvdel av kvartalet. Fondet har imidlertid oppnådd noe høyere avkastning enn markedet, da særlig i aksjeforvaltningen, sier nestleder Trond Grande i Norges Bank Investment Management.

Oljefondet kommer med større oppdateringer rundt fondet hvert halvår. Ved utgangen av første og tredje kvartal slipper fondet bare kortere oppdateringer med de viktigste nøkkeltallene.

Les også

Oljefondet utelukker Kina-selskaper: Bruker deler av pangolin

Avkastningen på fondets aksjeinvesteringer var på minus 0,1 prosent. Til sammenligning steg den brede S&P 500-indeksen på Wall Street 0,2 prosent i samme periode.

Investeringer i unotert eiendom hadde en avkastning på 3,6 prosent, mens avkastningen på renteinvesteringer endte var på 0,1 prosent.

Oljefondets avkastning var samlet sett 0,25 prosent høyere enn avkastningen på referanseindeksen, opplyser fondet.

Valutabevegelser førte til at fondet økte verdien med 22 milliarder kroner. Dette skyldes at kronen svekket seg mot flere større valutaer i kvartalet.

I andre kvartal hadde Oljefondet en avkastning på 608 milliarder kroner, som særlig ble drevet av aksjeoppgang innen energi og finans.

Les også

Oljefondet er med på utbygging i Vest-Sahara: – Grønnvasking av okkupasjon

Les også

Sanner vil utrede om Oljefondet skal flytte ut av Norges Bank

Publisert:

Her kan du lese mer om