Overraskende sterkt driftsresultat fra Spotify

Brukerveksten fortsatte for det svenske strømmeselskapet i tredje kvartal.

Publisert:

Strømmekjempen Spotify hadde 381 millioner aktive månedlige brukere i tredje kvartal. Det er 19 prosent flere enn samme tid i fjor, og fire prosent flere enn utgangen av andre kvartal.

Det viser selskapets kvartalsrapport som ble offentliggjort ved lunsjtider onsdag.

Av disse er 172 millioner brukere premiumbrukere, altså de som betaler for å bruke tjenesten. Inntektene per bruker endte på 4,34 euro, en oppgang på fire prosent sammenlignet med året før.

Les også

Microsoft med inntekter på 45,3 milliarder i inntekter

Omsatte for 2,5 mrd. euro

Da selskapet la frem andrekvartalsresultatet i juli ventet selskapet å ha mellom 377 og 382 millioner månedlige aktive brukere i tredje kvartal. Av disse for ventet selskapet 170–174 millioner premiumbrukere.

Spotify-aksjen stiger 1,35 prosent i førhandelen rundt tre timer før Wall Street åpner.

Inntektene havnet på 2,5 milliarder euro, noe som er en økning fra 1,97 milliarder euro i samme periode året før. Dette er noe høyere enn analytikerne på forhånd hadde ventet.

Samtidig overrasker selskapet med et driftsresultat på hele 75 millioner euro i kvartalet, opp fra minus 40 millioner euro i fjor. Samtidig er det langt bedre enn både første og andre kvartal der driftsresultatet var på henholdsvis 14 og 12 millioner euro.

Les også

Kraftig sky-vekst for Google-eier Alphabet

Venter over 400 millioner brukere

Bruttomarginen havnet på 26,7 prosent, noe som er 0,8 prosentpoeng høyere enn forventningen. Dette forklares blant annet med et fordelaktig inntektsskifte mot podkast.

Bunnlinjen viser også positive tegn, med et overskudd på 2 millioner euro, opp fra et underskudd på 101 millioner euro i fjor.

Spotify venter fortsatt å gå ut av året med 400–407 millioner månedlige aktive brukere, hvorav 177–181 millioner av disse er premiumkunder. Dette er på linje med tidligere anslag fra selskapet.

Strømmselskapet har hittil i år hatt et tungt år på Wall Street. Ved utgangen av handelsdagen tirsdag var aksjen ned nær 19 prosent hittil i år.

Publisert:
Gå til e24.no