Opptur på Oslo Børs

Det endte med oppgang på Oslo Børs torsdag, etter en tung dag onsdag.

OPPGANG: Oppgang på Oslo Børs tordag.
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs åpnet med oppgang på 0,71 prosent. Like før klokken halv 11 snudde vinden og Hovedindeksen snudde ned 0,23 prosent, før den snudde opp igjen.

Ved stengetid var Hovedindeksen opp 0,56 prosent.

Onsdag ble en tung dag for Oslo Børs, da Hovedindeksen avsluttet ned 2,29 prosent.

Oljeprisen derimot stiger torsdag ettermiddag. Et fat nordsjøolje (brent) handles for 88,9 dollar i skrivende stund, en oppgang på 1,37 prosent siden midnatt.

Tankrederiet Hafnia falt 7,05 prosent torsdag. Det skjedde etter at det Luxembourg-baserte investeringsselskapet Oaktree Captial Managment kvittet seg med aksjer for 1,9 milliarder kroner.

Også Oljeselskapet Okea falt torsdag, og aksjen endte ned 6,15 prosent. Ifølge en børsmelding vil thailandske Bankchak selge inntil 2,89 millioner aksjer i selskapet.

Justerer kursmål

Arctic Securities høyner kursmålet på Seadrill til 500 kroner, fra tidligere 421 kroner, og fastholder anbefalingen om å kjøpe aksjen.

Brenberg nedjusterer sitt kursmål på Mowi til 210 kroner, fra tidligere 245 kroner og har en holdananbefaling på selskapet.

Aneo kjøper seg inn i svensk solselskap

Det TrønderEnergi-eide fornybarselskapet Aneo kjøper seg inn i det svenske solselskapet Sunna Group AB. Det går frem av en melding torsdag.

Selv om Aneo, som TrønderEnergi og HitechVision sammen står bak, enda ikke er formelt etablert, kjøper de seg inn i det svenske selskapet.

Les også

Trønderenergi og Hitecvision: Nytt energiselskap skal hete Aneo

Aneo vil få eierandel på 23 prosent i Sunna, som har hovedkontor i Åre.

Gjennom oppkjøpet ønsker Aneo å gi Sunna finansiell kraft til å nå målet om en produksjon på 1 terawattime av solenergi innen 2023. Det tilsvarer forbruket til rundt 50.000 husstander, står det i meldingen.

Aneo er ventet å bli formelt etablert i løpet av september.

Norwegian åpnet ruter for salg i sommerprogrammet

Norwegian har i dag åpnet for salg av i alt 239 ruter, hvorav 131 fra Norge, for sommersesongen 2023. Norwegian vil fortsette å fokusere på det nordiske kjernemarkedet samtidig som flyselskapet forbedrer tilbudet av ruter til populære by- og feriedestinasjoner i hele Europa.

Det fremgår av en melding torsdag.

I sommerhalvåret 2023 forventer Norwegian å operere med 85 fly. Norwegian følger nøye med på etterspørselen etter flybilletter, noe som kan føre til at sommertrafikkprogrammet tilpasses for å ta høyde for denne, heter det.

Norwegian-aksjen endte ned 1,59 prosent torsdag.

Les også

Norwegian fraktet to millioner passasjerer i august

Fall onsdag

Det var blant annet det kraftige fallet i oljeprisen bidro til å trekke Oslo Børs ned onsdag. Equinor, Aker BP og Vår Energi ved stengetid hadde falt henholdsvis 5,71, 3,98 og 5,04 prosent.

Torsdag morgen kom det tall som viser at den norske fastlandsøkonomien krympet med 0,3 prosent i juli. I juni var veksten på 0,3 prosent.

På forhånd var de ventet en økning på 0,2 prosent i juli.

Det er spesielt fall i varehandelen og moms- og avgiftsinngangen som bidro til den svake utviklingen, ifølge SSB.

Det kan bety at renteøkningene har begynt å hugge inn i folks lommebøker, mener seksjonssjef hos SSB Pål Sletten.

Publisert:
Gå til e24.no