Demonstrasjon av chatterobot trakk Wall Street ned

Teknologiaksjene trakk Wall Street nedover onsdag. Google-eier Alphabet falt tungt, og selskapets nye chatterobot er i fokus.

Publisert:

Pilene pekte nedover igjen i de amerikanske aksjemarkedene onsdag.

Den negative stemningen tiltok de første par timene med handel. Teknologiaksjer trekker ned, og tekindeksen Nasdaq opplever det tyngste fallet.

Slik så det ut for de tre toneangivende indeksene ved stenging onsdag:

  • Dow Jones endte ned 0,61 prosent
  • Nasdaq falt 1,68 prosent
  • S&P 500 falt 1,11 prosent
Les på E24+

Investtech-analyse: To klare kjøp og én salgskandidat

Nedgangen kommer etter et positivt avbrekk i går.

Sentralbanksjef Jerome Powells uttalelser bidro til oppgang på Wall Street tirsdag, etter to dager med negativ stemning. Fed-sjef Powell påpekte blant annet at prosessen med å få ned prisveksten er i gang, samtidig som han understreket at det er behov for flere rentehevinger.

Før det hadde sterke jobbtall før helgen vært med på å skape mer bekymring og rentefrykt i markedene igjen, etter et veldig positivt 2023 på Wall Street så langt.

Andre sentralbanktopper har kommet med uttalelser onsdag. John Williams, Fed-sjefen i New York, stod fast ved signalene sentralbanken sendte før jul om at man så for seg en rentetopp på rundt 5,1 prosent. Renteintervallet i USA er 4,5–4,75 prosent i dag.

– Det virker fortsatt som et veldig fornuftig syn på hva vi trenger å gjøre i år for å få tilbud og etterspørsel i balanse og få inflasjonen ned, sa Williams under en samtale moderert av Wall Street Journal.

Google-eier faller tungt

Teknologikjempen Alphabet, som blant annet eier Google, er med på å trekke Wall Street nedover onsdag.

Det pekes på den nye chatteroboten «Bard», som Google lanserte denne uken som en konkurrent til den superpopulære tekstroboten ChatGPT.

Alphabet-aksjen er ned rundt 7,68 prosent ved stenging.

Utviklingen kommer etter meldinger om AI-boten gir unøyaktige svar, ifølge Bloomberg. Google presenterte også chatterobotens funksjoner på et live-streamet event i Paris onsdag, ifølge CNBC.

En annen teknologikjempe, kinesiske Alibaba, har også planer om å følge med i AI-trenden som blant andre Google, Microsoft og Baidu har kastet seg på.  Til CNBC sier Alibaba at de jobber med en rival til ChatGPT som for tiden testes internt i selskapet.

Les også

Alphabet snubler i konkurransen om chatteroboter – faller over 8 prosent

Uber med sterke tall

Transporttjenesten Uber la frem sine kvartalstall før børsåpning. Både resultatet og omsetningen var bedre enn ventet, ifølge CNBC.

Uber-aksjen har svingt noe, men ved stenging er aksjen opp 5,5 prosent.

Omsetningen endte på til 8,6 milliarder dollar i fjerde kvartal, opp fra 5,8 milliarder dollar på samme tid året før. Det er en økning på 49 prosent. Resultatet per aksje kom inn på 0,29 dollar. Det er svakere enn året før, men sterkere enn ventet da analytikerne trodde på et underskudd.

– Vi avsluttet 2022 med vårt sterkeste kvartal noensinne, med robust etterspørsel og rekordmarginer, sier Uber-toppsjef Dara Khosrowshahi i en pressemelding.

Ellers når det kommer til resultatsesongen legger underholdningskjempen Disney frem sine tall i kveld, etter stengetid på Wall Street.

Manchester United-rykter

Ryktene om et oppkjøp fra emiren av Qatar har sørget for at Manchester United PLC-aksjen skyter fart.

Aksjen er opp over 10 prosent idet det nærmer seg stenging på Wall Street.

Flere britiske medier omtaler at det skal være et bud på gang. Ifølge The Guardian, som melder at det emiren av Qatar som er interessert, er budet ventet i løpet av de neste dagene.

I november ble det klart at de amerikanske eierne av Manchester United, Avram og Joel Glazer, var klare for å selge. Klubben har vært notert på New York-børsen siden 2012

Publisert: