Oslo Børs endte svakt opp etter resultatslipp

Oslo Børs endte onsdag med oppgang. Det John Fredriksen-kontrollerte tankrederiet Frontline falt markant etter å ha lagt frem resultater, men hentet seg inn igjen.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,28 prosent.
Publisert:

Onsdag har en rekke selskaper lagt frem resultater for tredje kvartal. Tirsdag endte med en oljepreget nedtur for Børsen.

Onsdag så imidlertid lysere ut. Hovedindeksen endte opp 0,28 prosent.

Oljeprisen har vært igjennom store svingninger den siste tiden. Tirsdag var prisen på sitt laveste siden januar, men har siden hentet igjen mye av fallet.

Klokken 16.30 kostet et fat nordsjøolje (brent spot) 86,79 dollar fatet.

Les også

Knytter oljeprisfall til Kina: – Skaper bekymringer for konsumet

Tankgigant med resultatslipp

John Fredriksens tankselskap Frontline la frem kvartalstall i morgentimene onsdag.

  • Selskapet hadde driftsinntekter ble 382 millioner dollar i kvartalet, mot 172 millioner dollar samme periode året før.
  • Driftsresultatet endte på 111 millioner dollar, mot et driftsresultat på -19 millioner dollar i samme periode året før.

Tankmarkedet har siden pandemien vært tynget av lav etterspørsel. Analytikere, investorer og redere har ved gjentatte anledninger spådd en opptur for bransjen, men den helt store gevinsten har uteblitt.

Tankskipsbestillinger er derimot fortsatt dempet, og ifølge bransjekilder har det ikke vært en eneste VLCC-ordre siden juni i fjor.

Ifølge Fearnley Securities var justert ebitda i kvartalet på 148 millioner dollar rundt 10 prosent lavere enn konsensus, skriver TDN Direkt.

"I sum anser vi rapporten litt på den svake siden mot forventningene, med rate-guidingen for både VLCC og Suezmax for fjerde kvartal muligens et hakk lavere enn hva et altfor bullish marked har ventet", skriver Pareto Securities.

Les også

Frontline hadde driftsinntekter for 382 millioner dollar

Seadrill-fall

Det tidligere John-Fredriksen-kontrollerte selskapet la frem et resultat på minus 16 millioner dollar i tredje kvartal. Det er langt bedre enn tapet på 86 millioner dollar i tredje kvartal 2021.

Ordrereservene økte med 91 millioner dollar, til 3 milliarder dollar. 718 millioner dollar av ordrereserven er knyttet til salget av syv Jackup-rigger til Saudi-Arabia i oktober.

Selskapet hadde en kontantbeholdning på 349 millioner dollar ved utgangen av tredje kvartal. Det er en reduksjon sammenlignet med 516 millioner dollar ved utgangen av desember i 2021.

Selskapet har vært igjennom en konkursprosess, og omgjorde en stor del av gjelden sin til aksjer. Seadrill er nå kontrollert av kreditorene, med Eksfin som største eier.

Aksjen var onsdag nest mest omsatt og falt 1,88 prosent.

Les også

Seadrill tapte 16 millioner dollar i tredje kvartal

XXL med ny sjef

Etter å ha vært uten sjef en stund, har sportskjeden XXL endelig landet på en kandidat.

Svenske Freddy Sobin (41) fra Kicks Group blir ny sjef i XXL, skriver selskapet i en melding onsdag morgen.

Han tar over stillingen fra Pål Wibe, som gikk av etter uenigheter med styret om implementering av den strategiske retningen til selskapet og hvilke prioriteringer som var viktigst.

Wibe gikk av 1. september. Sobin skal senest tiltre som sjef i mai neste år. I mellomtiden vil selskapets CFO, Stein Eriksen, fungere som midlertidig toppsjef.

XXL-aksjen steg onsdag 3,49 prosent.

Les også

Freddy Sobin blir ny sjef i XXL

SAS tapte 1,2 milliarder

Kriserammede og konkursbeskyttede SAS la frem tall fra selskapets fjerde kvartal.

Periodens resultat endte på minus 1,2 milliarder svenske kroner, en nedgang fra minus 744 millioner svenske kroner på samme tid i fjor.

Inntektene endte på 10,65 milliarder svenske kroner, fra 5,76 milliarder svenske kroner i samme kvartal året før.

Les også

SAS tapte 1,2 milliarder svenske kroner i fjerde kvartal

Publisert:
Gå til e24.no