Flyr-grunnlegger går inn med 10 millioner i ny pengeinnhenting

Erik Braathen, styreleder i flyselskapet, bekrefter at han bidrar i første del av kriseplanen.

Erik Braathen, styreleder i Flyr
Publisert:

Da Flyr meldte om nye vilkår for kapitalinnhentingen – etter at det første forsøket gikk i vasken – sto det ingenting i meldingen om Flyrs grunnlegger og styreleder Erik Braathen bidrar med penger.

Flyr meldte onsdag at selskapet sikrer de første 250 millionene i kriseplanen.

E24 har torsdag spurt Braathen om han kan bekrefte at han går inn med 10 millioner kroner i Flyr-emisjonen på 250 millioner kroner.

«Det kan jeg bekrefte», skriver Braathen i en SMS.

Les på E24+

Flyr-løsningen sender flyselskapet ut på stram line

Dagens Næringsliv omtalte saken først.

Braathen er største aksjonær i Flyr. Han eier 8,5 prosent av Flyr gjennom selskapet Ojada, og er også indirekte eier gjennom et annet selskap, Diva Dugnad.

Vil hente i alt 700 millioner

Pengeinnhentingen er den første av flere runder. Det ble nødvendig etter at flyselskapet ikke klarte å hente inn det ønskede beløpet i første omgang.

I meldingen om det første forslaget om pengeinnhenting som ikke ble noe av, sto det at Braathens Ojada ville forhåndstegne seg for 10 millioner kroner.

Den summen var ikke stor nok til at han kunne opprettholde sin eierandel.

– Jeg har brukt nitti, og da har jeg ti igjen. Det er bakgrunnen. Jeg må være prinsippfast mot egen økonomi også, sa Braathen.

Totalt vil Flyr hente inn 700 millioner kroner innen utgangen av første kvartal.

Flyr har opplyst at den pågående pengeinnhentingen ved salg av nye aksjer, en såkalt emisjon, ble overtegnet.

Det betyr at de har fått mer interesse for å kjøpe aksjer enn det som er nødvendig for å sikre seg de første 250 millionene i kriseplanen.

– Dette er fantastiske nyheter for alle våre 450 kolleger og de over 1,6 millioner gjestene som har reist med oss siden oppstarten i fjor, sa Flyr-sjef Tonje Wikstrøm Frislid i en pressemelding.

Koster 15 millioner

Selskapets anslåtte utgifter i forbindelse med kapitalforhøyelsen er cirka 15 millioner kroner.

Flyrs finansdirektør Brede Huser har bekreftet at anslaget kun gjelder innhentingen av de første 250 millioner kronene i kriseplanen.

Dermed utgjør anslåtte utgifter 6 prosent av pengene selskapet vil hente i første del av kriseplanen.

I meldingen om det nye forslaget går det frem at selskapet i den første runden vil hente penger som gir et bruttoproveny på 250 millioner kroner.

Nettoprovenyet er dermed ventet å bli 235 millioner kroner.

Dette er beløpet selskapet vil få inn fra første runde i kriseplanen, etter at tilretteleggerne Arctic Securities, Carnegie og Sparebank 1 Markets har fått sitt.

Onsdag ble det klart at Jan Petter Sissener hadde fått med seg Riulf Rustad som medinvestor i sin nye plan for å sikre nok penger til å få Flyr gjennom vinteren.

Les også

Har ti millioner å bruke på Flyrs kriseemisjon: – Må være prinsippfast mot egen økonomi

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om