AKSJEN HALVERT PÅ 2 MÅNEDER: Stopper Fornebu-utbygging etter elendig salg

Eiendomsselskapet Scandinavian Property har valgt å utsette Storøya-prosjektet på Fornebu på grunn av elendig salg.

PRØVER PÅ NYTT: Fornebu Utvikling vil at folk fra Grünerløkka og Groruddalen skal flytte til deres nyeste boligprosjekt. Her fra et tidligere prosjekt, Rolfsbukta.

  • Aleksander Nordahl
Publisert:

Scandinavian Property Development

OSE

SPDE

(SPDE) har sammen med datterselskapet Fornebu Boligspar vedtatt å utsette byggestarten av Storøya på Fornebu, melder selskapet i en børsmelding.

Eiendomsselskapet vil først på våren i 2009 vurdere om de skal starte med en utbygging.

- Prosjekter av denne størrelsen tar lang tid, ofte opptil 10 til 15 år. Vi prøver å tenke langsiktig og var forberedt på at det kunne komme litt dårligere tider, sier finansdirektør Are Njåstein i Scandinavian Property til E24.

Ved inngangen av juli sto Scandinavian property-aksjen i 20 kroner, men har nå blitt halvert på knappe to måneder.

Stuper på Børsen! Følg aksjen på E24 Børs!

Dårlige markedsforhold

- Uavhengige vurderinger fra to eiendomsmeglere og to takstmenn slår fast at det har vært svært liten omsetning av boliger i nybyggprosjekter det siste halvåret noe som gjør det vanskelig å vurdere verdien på boligene på delområde 6.0. I tillegg forventer aktører i markedet noe lavere salgspriser fremover. Etter SPDE sin oppfattelse er derfor markedssituasjonen for svak i forhold til totalkostnaden for boligene til at utbygging bør igangsettes nå, skriver selskapet i børsmeldingen.

Njåstein kan opplyse om at det er på boligsiden de merker nedgangen, og at denne nedgangen fort kan vare til neste rentenedsettelse.

- Rentekurven viser at vi er nær toppen, og flere økonomer mener nå at en eventuell rentenedsettelse kan komme allerede til våren. Det er ikke dermed sagt at markedet vil bedre seg med en gang, men vi vil da se på prosjektet på nytt, sier Njåstein.

Boligmarkedet sliter litt i motvind, men næringseiendommer er det fortsatt bra etterspørsel etter.

- Vi satser 50 prosent på næringsbygg, og næringsmarkedet er sterkt for tiden. Vi ser særlig en bra etterspørsel i våre prosjekter i Stavanger, sier Njåstein.

Selv om næringsmarkedet er sterkt, senkes aksjene av et marked som ikke har den store troen på selskapet. Ved inngangen av juli sto Scandinavian property-aksjen i 20 kroner, men har nå blitt halvert på knappe to måneder.

Les også:

Til forsiden!

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Scandinavian Property Development

Flere artikler

  1. Sterk sluttspurt på Børsen

  2. OBOS øker på Fornebu

  3. Buklanding på Fornebu

  4. Bråstopp på Fornebu

  5. Nødlån for Fornebu-utbygger