4. KVARTAL: Blodrødt for Funcom

Age of Conan sender Funcom i saftig minus.

KURSHOPP: Medieoppmerksomhet rundt Funcom skaper ekstra blest om Funcom-aksjen.
Publisert:

"Age of Conan" er langt fra blitt den suksessen for Funcom

OSE

FUNCOM

som selskapet håpet på. Resultatet for fjerde kvartal viser at det er tunge tider for spillprodusenten.

Selskapet fikk et driftsresultat på minus 23 millioner dollar - tilsvarende 155 millioner kroner med dagens valutakurs. Samme kvartal i fjor ga minus 2,8 millioner dollar.

Børsen åpner klokken 09: Følg aksjen minutt for minutt med E24 Børs

Avskriver 127 millioner

Funcom opplyser at det skriver ned verdien av "Age of Conan" med hele 19 millioner dollar - tilsvarende over 127 millioner kroner.

Nedskrivningen kommer på grunn av at Funcom ikke lenger forventer like høye inntekter fra Conan som tidligere. Samlet belaster nedskrivninger regnskapet med 22,8 millioner dollar.

- Den gjennomsnittlige abonnementsperioden for "Age of Conan" har steget i løpet av 2009. Antall abonnenter av "Age of Conan" har vært forholdsvis stabil gjennom perioden, sier konsernsjef Trond Arne Aas i Funcom i en børsmelding.

Spillprodusenten forsikrer at det har penger til å fullføre og lansere spill som er under utvikling. Inntektene anslås i ligge fra 6 til 8 millioner dollar i første kvartal.

Sandnes trekker seg

Samtidig med at Funcom slipper tall, gjør de det også klart at Olav Sandnes trekker seg som finansdirektør i spillselskapet.

Sandnes vil fortsette i jobben til en ny finansdirektør er på plass. Etter en overgangsperiode vil han så begynne i en "ny stilling i en annen bransje" ifølge spillselskapet.

- Det er klart at om vi får 100.000 abonnerende spillere, vil vi anse Age of Conan mislykket, sa Sandnes til E24 i mai i fjor.

Analytiker Fredrik Thoresen i DnB NOR Markets har overfor E24 anslått at spillet nå har under 100.000 aktive spillere - mot de 415.000 spillerne Funcom rapporterte om i august i fjor.

Les også:

Conan-flopp

"Age of Conan" har altså langfra vært den suksessen markedet, spillerne og Funcom selv håpet på da spillet ble lansert med brask og bram i fjor vår.

I løpet av 2009 kommer en ny utvidelsespakke til "Age of Conan". Funcom arbeider også med sitt neste store spillprosjekt "The Secret World".

E24-LESER: "Hadde Funcom klart å lage et godt produkt så ville de tjent penger og overskriftene hadde heller vært "rekordoverskudd for Funcom"."

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om