XXL-permitterte tilbake på jobb i juni

Sportsutstyrskjeden melder om en positiv salgstrend siden mars. Aksjen steg kraftig på Oslo Børs.

Konsernsjef Pål Wibe sier måten de ansatte har håndtert situasjonen på har vært «imponerende». I juni kommer de permitterte tilbake til jobb.
  • Eivind Bøe
  • André Haugen
Publisert:

XXL melder at alle 1.450 ansatte som har vært permittert vil være tilbake på jobb igjen innen juni.

De rundt 1.000 permitterte i Norge vil være tilbake med effekt fra 1. juni, mens de resterende 450 permitterte i Finland vil være tilbake i løpet av juni.

– Corona-situasjonen er ekstraordinær, men XXL har sett en positiv salgstrend siden første fase av utbruddet i midten av mars 2020, sier XXL-toppsjef Pål Wibe i meldingen.

Kurshopp

XXLs aksjekurs fikk et kraftig hopp på meldingen. Kursen steg mer enn 25 prosent og var på et tidspunkt handlet over 17 kroner. Ved børsdagens slutt endte aksjen opp 11,96 prosent til kurs 14,60 kroner.

Aksjekursen er opp 12 prosent så langt i år, men er imidlertid ned 20 prosent de siste 12 månedene.

Første kvartal i år ble den svakeste starten på et år for XXL noensinne. I de tre første månedene av 2020 tapte selskapet 224 millioner kroner etter skatt. XXL oppga da mangel på en skikkelig vintersesong og coronavirusets herjinger som årsak til krisetallene.

Wibe sier nå at han er veldig fornøyd med å kunne ønske alle sine ansatte som har vært permittert i Norge og Finland velkommen tilbake.

– Imponerende

– Måten våre ansatte har håndtert situasjonen på er svært imponerende og vi er takknemlig for den gode dialogen med vår tillitsvalgte gjennom denne prosessen, sier Wibe.

XXL meldte 23. mars at selskapet permitterer rundt 1.000 ansatte i Norge og viste til coronaviruset og et «betydelig» fall i salget.

Tidligere denne måneden meldte selskapet at det sier opp 45 ansatte ved hovedkontoret, i forbindelse med at selskapet skal kutte kostnader.

I den opprinnelige meldingen skrev E24 feilaktig at alle de 1.450 ansatte i XXL vil være tilbake på jobb innen 1. juni. Det riktige er at de 1.000 ansatte som er permittert i Norge skal tilbake på jobb med effekt fra 1. juni. I Finland vil de resterende permitterte bli kalt tilbake i løpet juni.

Les meldingen fra selskapet her
Les også

XXL permitterer rundt 1.000 ansatte i Norge

Les også

XXL vil si opp 45 ansatte ved hovedkontoret i Norge

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. XXL
  2. Permittering
  3. Coronaviruset

Flere artikler

  1. XXL venter solid vekst i kjølvannet av coronapandemien

  2. Kid økte inntektene på tross av pandemien

  3. XXL har aldri hatt et svakere resultat i første kvartal

  4. Sats forventer 15 mill. fra staten – vil i så fall toppe kontantstøttelisten

  5. NAV-sjefen: – Titusener kan bli permittert