Fjellets dyreste hytter

Hytteprisene til fjells stiger stadig høyere. Her er de aller dyreste.

  • Øyvind Henriksen
Publisert:,

Nordmenn bruker stadig mer penger på hytta, og stadig flere av oss bruker faktisk mer penger på hytta enn vi gjør på huset eller leiligheten.

Et raskt søk på nettstedet Finn.no viser at de for tiden ligger ti fjellhytter med prisantydning på over 10 millioner kroner ute i markedet.

Se bilder fra luksushyttene her.

- Kjøpes av vanlige folk

Christian Haatuft i Terra Eiendomsmegling på Geilo er ansvarlig megler for fire av hyttene. Ifølge Haatuft blir hyttene i denne prisklassen ikke kjøpt av søkkrike millionærer, men derimot helt vanlige mennesker.

- Ja, de er mer vanlig enn man skulle tro. Dette er mennesker som har tjent gode penger på et eller annet, og som synes Geilo er et fint skisted, forteller Haatuft.

Den dyreste hytten i Haatufts portefølje er en hytte på Geilo med dobbel garasje og anneks. Hytten, som er under oppføring, har en prisantydning på 20 millioner kroner. Når hytten står ferdig i oktober vil den blant annet inneholde 7 soverom, spa avdeling og bibliotek med peis.

Den nest dyreste hytta i meglerens portefølje er ganske annerledes. Den ligger på helt usjenert ved siden av et fiskevann på Hardangervidda. Hytten har vann fra eget borehull, og får strøm fra strømaggregat.

Prisantydningen er 13 millioner kroner.

- Godt trykk i markedet

Ifølge Haatuft har hyttemarkedet vært godt over lengre tid.

- Vi har også hatt en veldig bra januar, og februar har startet bra, sier megleren.

Undersøkelser fra Prognosesenteret viser at 120.000 nordmenn har konkrete planer om å kjøpe seg hytte.

Tall fra SSB viser at gjennomsnittsprisen for omsatte fritidseiendommer for første gang passerte én million kroner i tredje kvartal i fjor.

I spesielt populære området er prisene høyere. Se egen oversikt i faktaboksen.

Flere artikler

  1. Full bonus i Ekornes

  2. Går glipp av 24 mill.

  3. Lønnsom influensa for Oslo Børs

  4. Annonsørinnhold

  5. Orkla og REC i siget

  6. Julekos i Gyldendal