Martin Mølsæter kjøper seg inn i Hydro og Lerøy

First Generator-forvalter Martin Mølsæter traff godt med XXL-spådommen sin. Nå har han solgt seg ned i sportsutstyrskjeden og tar sjansen på aluminium og fisk. 

Fondet First Generators avkastning var ned nær 16 prosent i mai, men klarte å kare seg til en positiv avkastning i juni.

Foto: Marius Lorentzen
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:

Fondet First Generator, som forvaltes av Martin Mølsæter, hadde en begredelig måned i mai, men leverte bedre i juni med en positiv avkastning på 0,9 prosent, ifølge den ferske månedsrapporten.

Til sammenligning steg fondsindeksen på Oslo Børs 1,2 prosent i perioden.

I forrige rapport omtalte Mølsæter den klare taperaksjen XXL som en doblingskandidat og spådde at «større fond som ikke eier aksjen i dag vil være interessert i å være med».

Det traff han godt med, da oppkjøpsfondet Altor senere kom inn på eiersiden, som sendte aksjen rett opp.

Nå har Mølsæter i lys av kursoppgangen solgt seg ned i XXL. Per onsdag sist uke var han eksponert mot 312.565 XXL-aksjer, mot nær tre millioner aksjer i begynnelsen av juni.

Det samme har forvalteren gjort i BWLPG og BW Offshore, som så langt i år har steget henholdsvis 57 prosent og 66 prosent på Oslo Børs.

Les også: Oslo Børs opp åtte prosent i første halvår: – Et hyggelig tall

Satser på Hydro

I tillegg har Mølsæter byttet ut noen av sine Elkem-aksjer, som har falt betydelig i verdi den siste tiden i forbindelse med handelskrig-frykt, med Hydro.

Mens både Jan Petter Sissener og Johan H. Andresens Ferd kom seg ut av Elkem i tide, måtte First Generator se millionverdier fordufte.

Les også

XXL taper 86 millioner kroner på aksjesalg

Hydro er nå fondets nest største posisjon.

– Den har vært ekstremt svak og prises nå på pris/bok 0,7, noe som er nær finanskrisenivå for 10 år siden, skriver forvalteren.

Pris/bok viser markedsprisen på et selskaps egenkapital kontra bokført verdi.

– Begrenset risiko for nye skuffelser

Hydro-aksjen har rast til bunnivåer den ikke har sett på lenge, blant annet i forbindelse med Brasil-problemene som rammet i fjor og hackerangrepet tidligere i år. Onsdag avsluttet den til kurs 31,1 kroner på Oslo Børs, ned 18 prosent så langt i år.

– Samtidig er hovedfokus nå på interne kostnadsforbedringstiltak og inntjeningsforventninger for neste år (P/E 10x) er basert på fortsatt lav lønnsomhet for industrien, noe som begrenser risikoen for nye skuffelser, mener Mølsæter.

For årets første kvartal leverte Hydro et justert driftsresultat på 559 millioner kroner, ned fra 3,1 milliarder kroner i samme periode i fjor.

– Vi må bli bedre på lønnsomhet. Det er en utfordring for hele bransjen, men vi skal være bedre. Arbeidet med en full strategisk gjennomgang av valsede produkter er allerede i gang, sa Hydro-sjef Merete Aasheim til E24.

Les også

Johan H. Andresen og familiens Ferd dumpet Elkem-aksjer for rundt 85 millioner før kursraset

– Klart billigste fiskeaksjen

Mølsæter har også fått troen på laks og har kjøpt seg inn i Lerøy Seafood etter at oppdrettsaksjen har hatt en svak periode med et fall på rundt ti prosent frem til utgangen av juni.

– Aksjen fremstår som den klart billigste fiskeaksjen på Oslo Børs av dem som er likvide etter mange kvartaler med operasjonelle skuffelser. Det skal ikke mye til nå for at markedet blir positivt overrasket igjen.

Så langt i juli har Lerøy-investeringen vært god, med en kursoppgang på 6,4 prosent til kurs 60,1 kroner.

Dette er First Generators største posisjoner ved utgangen av juni:

 • Elkem
 • Hydro
 • Bank Norwegian
 • Northern Drilling
 • Norwegian
 • DNO
 • Okeanis
 • XXL
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Norsk Hydro
 2. XXL
 3. Lerøy Seafood Group

Flere artikler

 1. Mølsæter beholdt taperaksjene: Fondet falt 20 prosent

 2. Coronaviruset senket Martin Mølsæters aksjefond i januar

 3. Ny krisemåned for Mølsæters aksjefond: Raste 29 prosent i mars

 4. Mølsæter har snudd krisen etter rekordmåned: – Porteføljen har vært ekstremt utbombet

 5. Forvalter om USA-uro: – Mer alvorlig økonomisk nedgang kommer først i 2021