Ultimovacs-aksjen stuper etter resultat fra studie

Bjørn Rune Gjelstens aksjer barberes med 50 millioner kroner på papiret. Ultimovacs-sjefen selv tar børsfallet med knusende ro og vil holde stø kurs i utviklingen av kreftvaksinen.

Bjørn Rune Gjelsten er Ultimovacs’ største eier gjennom Gjelsten Holding.
Publisert:

Kreftvaksineselskapet Ultimovacs, der Bjørn Gjelsten og Stein Erik Hagen er storeiere, raser etter at det i en børsmelding oppdaterer markedet på resultatet fra en studie på føflekkreft (melanoma).

På det meste var aksjen ned 40 prosent.

Fallet barberer Gjelstens aksjer i selskapet med 50 millioner kroner på papiret.

Omsetningen av aksjen er på 13,3 millioner kroner fredag ettermiddag.

Ultimovacs-sjef Øyvind Kongstun Arnesen er overrasket over børsfallet.

– Jeg mener resultatene fra studien er klart positive. Den viser bedre overlevelsesrate blant de føflekkreftpasientene som får vår vaksine i tillegg til annen behandling, sammenlignet med dem som ikke får den, selv om det er et mindre antall i denne studien, sier han til E24.

Kongstun Arnesen er nå i USA for å presentere detaljerte resultater fra langtidsstudien ved ASCO-SITC 2020, som er en av de viktigste årlige kreftkonferansene i verden.

Les på E24+

Les også: (+) Biotekmyggen Lytix satser på «Big Pharma»-oppkjøp

– Voldsomme forventninger

Studien viser at 50 prosent av pasientene (6 av 12) som fikk Ultimovacs-vaksinen i tillegg til behandling med ipilimumab lever etter fire år.

Blant pasientene som ikke fikk vaksinen er overlevelsesraten 27,5 prosent, men her er det også et betydelig større antall pasienter.

Studien viser også at pasientene tåler behandlingen godt.

– Jeg ser at det er skapt voldsomme forventninger som er blåst opp av folk som ikke nødvendigvis har så stor greie på biotek, så det er nok en del som ble skuffet, svarer Ultimovacs-sjefen på spørsmål om børsfallet.

Professor Gustav Gaudernack (t.v.), som står bak vaksinen, og Ultimovacs-sjef Øyvind Kongstun Arnesen (t.h.).

Tar børsfall med knusende ro

Ultimovacs-aksjen hadde før fallet nær doblet seg det siste året.

– Men sånn er det å være på børs, vi tar det med knusende ro. Vi fortsetter å utvikle vår vaksine og holder stø kurs, sier Kongstun Arnesen.

Den store randomiserte studien på vaksinen starter med innrullering nå i første kvartal, men det ventes ikke noe data fra den før i slutten av 2022.

Selskapet ble notert på Oslo Børs i juni i fjor, og hentet da inn finansiering til den store studien.

Ultimovacs forsøker å utvikle to ulike kreftvaksiner ved navn UV1 og UV2. Det er fortsatt stor usikkerhet rundt vaksinen, som kan være klar om tidligst tre til fire år. Målet er å kunne behandle og forebygge de fleste krefttyper i kombinasjon med immunterapi.

I fjorårets tredje kvartal tapte Ultimovacs rundt 19 millioner kroner på driften og drøye 17 millioner kroner etter skatt. Samlet kontantbeholdning ved utgangen av september var 412 millioner kroner.

Les børsmeldingen her
Publisert: