Ray-Ban-eier varsler milliardtap etter bedrageri

Den fransk-italienske brilleprodusenten EssilorLuxottica, som blant annet eier merkene Ray-Ban og Oakley, varsler milliardtap som følge av bedrageri i Thailand.

Kai Pfaffenbach / X00446
Publisert:,

I en pressemelding skriver brilleprodusenten at et av deres datterselskap, Essilor, nylig oppdaget «finansielt bedrageri» ved en av fabrikkene deres i Thailand.

Som følge av dette varsler selskapet, som blant annet eier merkene Ray-Ban og Oakley, et tap på opptil 190 millioner euro før forsikringer. Det tilsvarer 1,9 milliarder kroner med dagens kurs.

Aksjene i selskapet faller 2,08 prosent på børsen i Paris etter meldingen.

EssilorLuxottica har nå tatt saken videre til myndighetene i Thailand, og har «mobilisert alle tilgjengelige interne og eksterne ressurser» for å få slutt på de lovstridige aktivitetene, ifølge meldingen.

Selskapet har sparket de ansatte som hittil har blitt knyttet til bedrageriene, og har setter inn ytterligere kontroller over hele verden for å «styrke eksisterende sikkerhetsprosesser».

Styret i EssilorLuxottica har blitt informert om saken, og får nå hjelp av rådgivere for å undersøke flere tiltak for å hindre lignende hendelser i fremtiden, ifølge meldingen.

Les pressemeldingen fra selskapet